33 KÖYÜN SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ!

Sinop İl Genel Meclis Başkanı Ersin Yaman, Sinop’ta bir süredir gündemde olan 33 köyün içme suyu sorununun kökten çözüme ulaştığını duyurdu.

33 KÖYÜN SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ!
15 Ağustos 2024 - 16:58 - Güncelleme: 15 Ağustos 2024 - 17:02

Geçtiğimiz günlerde çalışmalarına başlanılan Merkez ve Erfelek’e bağlı 33 köyde içme suyu isale hattı projesi tamamlandı. Sinop İl Özel İdaresi tarafından 12-13 Ağustos tarihlerinde 33 köyde isale hattı yenileme çalışmalarından dolayı 3 gün boyunca su kesintisi yaşanacağı duyurulmuştu. Ekipler söz konusu duyuru ardından yürüttüğü çalışmalar neticesinde suyun akışını sağladı. Edinilen bilgiye göre, içme suyu isale hattı yenileme çalışmalarının ödeneğinin tamamının İl Genel Meclisi tarafından karşılandığı öğrenildi. Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat ve İl Genel Meclis Başkanı Ersin Yaman bugün çalışmaların tamamlandığı bölgede incelemelerde bulundu. Meclis Başkanı Yaman, yaptığı duyuruda içme suyu ishale hattı çalışmalarının tamamlandığını ve su akışının sağlandığını belirtti. Yaman, açıklamasında; “Vali Yardımcımız Ali Osman Bulat ile birlikte Merkez İlçemiz ve Erfelek ilçemize bağlı 33 köyümüze içme suyunu sağlayan ishale hattındaki onarım çalışmalarını tamamlayıp bitirdik. Suyun arzı köylerimize bugün sağlandı. Tüm köy sakinlerimize gösterdikleri anlayış için teşekkürlerimi sunuyorum. İl Genel Meclisi olarak köylerdeki su sorunları için yoğun mesai sarf ediyoruz. Köylerimizde su sıkıntısı kalmayana dek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Su sıkıntısı yaşayan köyümüz kalmayacak. Ayrıca 33 köy dışında diğer köylerimize de sondaj ve depo yenileme işleri ihale edildi. Yer teslimi yapılıp önümüzdeki günlerde çalışmalar başlayacak.” diye konuştu.

İçme suyu ishale hattı yenileme çalışmalarını kapsayan köyler ise şu şekilde bildirildi; Bektaşağa, Çobanlar, Fidanlık, Dibekli, Abalı, Sarıkum, Uzungürgen, Demirci, Çiftlik, Kılıçlı, Hacıoğlu, Mertoğlu, Taşmanlı, Dizdaroğlu, Osmaniye, Ordu, İnesökü, Balıfakı, Karacaköy, Selbeyi, İncirpınarı, Yeniçam, Değirmencili, Gümüşsuyu, Kızılcaot, Tekke, Başaran, Veysel, Hamidiye, Hasandere, Kurcalı, Akçaçam, Güven köyleri.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<