AİLE EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNUYORLAR!

Sinop Kent Konseyi Engelli Meclisi üyeleri, kış boyunca hazırladıkları el emeği ürünleri yazın Sinop Belediyesi tarafından verilen stantda satarak aile ekonomilerine katkıda bulunuyor.

AİLE EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNUYORLAR!
20 Ağustos 2024 - 12:27

Sinop Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Gül Ustabaş Genç, engelli bireylerin el sanatlarına yatkın olduğunu, bu becerileri ortaya çıkartmak isteyenlere kış aylarında kurs düzenlediklerini ifade etti. Usta Öğretici Nermin Tansel tarafından tamamen ücretsiz olarak verilen kursta, eski ve atıl ürünleri geri dönüştürdüklerini, yeni tasarımlar ortaya çıkarttıklarını belirtti. Ayrıca engelli bireyler kendi yaptıklarını ürünleri satarak hem sosyalleştiklerini hem de kazanç elde ettiklerini söyledi. Engelli bireylerin ortaya çıkarttıkları el emeği ürünler arasında çanta, şapka, şal ve patik gibi aksesuarlar yer alıyor.

Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Gül Ustabaş Genç yaptığı açıklamada "Engellilerin daha aktif ve daha sosyal olmaları için çalışıyorum. Bizim arkadaşlarımız el işlerine çok yatkın oldukları için haftada 2 gün kurs yaptık. 5 numaralı stantta satışa koyduk. Engelliler bu örgüleri yaparak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Daha sosyal oluyorlar ve insanlarla olan ilişkileri gelişiyor. Misafirlerimiz hiç eksik olmuyor. Bu konuda herkesin desteğini bekliyorum. Tansel hocamız bize eğitim verdiği için kendimizi geliştirdik. Daha özgün tasarımlar yapıyoruz. Belediye Başkanı’mıza, Kent Konseyi Başkanı’mıza ve Tansel Hocamıza çok teşekkür ederim" diye konuştu


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<