ANDAÇ; "YÜRÜYÜŞ YOLU PROJESİ ONAYLANDI"

Sinop Alan Yönetimi Başkanı Hülya Civlez Andaç, Ajans Sinop’a Tarihi Kale Surlarının üzerine yapılması planlanan yürüyüş yolu projesinin onaylandığını söyledi.

ANDAÇ; "YÜRÜYÜŞ YOLU PROJESİ ONAYLANDI"
10 Temmuz 2024 - 17:20 - Güncelleme: 16 Temmuz 2024 - 15:15
Andaç, Sinop Tarihi Cezaevi’nin içinden başlayarak kentin batı surlarına kadar olan kısımda yürüyüş yolu projesini hazırladıklarını ve kurula kabul ettirdiklerini ifade etti. Askeri Gazino tadilatından da bahseden Andaç, gazinonun üst katının müze, alt katının ise hem turizm bürosu olacağını, ayrıca alt katta Sinop ile alakalı dergi, kitap ve gazetelerin yer alacağını bildirdi. Söz konusu gazinonun kütüphane kısmının kentin belleği olacağını değinen Andaç; “Sinop’un tarihini öğrenmek isteyenler oraya tercih edebilecek.” dedi.
“BATI SURLARINA KADAR”
Cezaevinin teşhir tanzim projeleri devam ettiğini kaydeden Andaç; “Daha sonra kale yürüyüş yolu projelerini hazırladık. Kuruldan projeleri onaylattık. Tarihi Cezaevi’nde halka açık yerde bir teras var. Eskiden Jandarmanın yürüdüğü yolda burçların üzerinde bir yol yapmak istiyoruz ama orada güvenlik tehlikesi var. Bunların projelerini sunduk. Demir babalarda vardı. Eskiden demir parmaklıklar 3 adetti biz onları 5 adete çıkarttık ve bir arkasına da tel sardık ki güvenlik tedbirleri olsun diye. Orada bir güçlendirme yaparak proje sunduk. Kurulda bunu kabul etti. Fakat batı surlarına kadar. Çünkü batı surları restorasyon görmedi. Restorasyon ardından da batı surlarının üzerinden devam edecek. Bunu şu anda onaylattık ama bütçe programında.”
“KENTİN BELLİĞİ OLACAK”
Askeri Gazinonun soğan kubbesinin tekrar yaşatılacağının altını çizen Andaç sözlerinin sonunda; “Jandarma Gazino Binası Millet Bahçesi projesinde Millet Kıraathanesi olarak geçiyor. Artık Millet Kıraathanesi değil artık. Biz bakanlığa devrini yaptık. Arkeoloji Müzesi olacak. Zemin katında ise turizm bürosu yapacağız. Sinop’un eski gazeteleri, kitapları orya gelecek ve aslında orası kütüphane görevi de görecek. Kent belleği görevi görecek. Sinop’un tarihini öğrenmek isteyen oraya gelecek. Şu anda projemiz müze olarak geçiyor. Sadece dış cephesine ödenek alınabildi. En önemlisi ise soğan kubbesi. O soğan kubbesini tekrar yaşatabildik. Şimdi biz iç kısmı için bütçe talep ettik. Valiliğimiz ve Kültür Müdürlüğümüz takip ediyor. Biz sadece bunu dile getiriyoruz.” İfadelerine yer verdi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<