ANNE BABALAR SİNOP'TA ÇOCUK KARDİYOLOJİSİ İSTİYOR!

Sinop’ta Çocuk Kardiyolojisi Polikliniği açılması için talepler gün geçtikçe artıyor.

ANNE BABALAR SİNOP'TA ÇOCUK KARDİYOLOJİSİ İSTİYOR!
25 Haziran 2024 - 13:47 - Güncelleme: 25 Haziran 2024 - 17:46

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde Çocuk Kardiyoloji Bölümünün olması yönünde talepler her geçen gün artmaya devam ediyor. Yeni doğan ve bebeklerde çocuk kardiyolojine ihtiyaç duyulduğunda anne-babalar Samsun’a gitmek zorunda kalıyor. Yeni doğan bir bebeğin kalbinde bir sorunla doğması ya da ilerleyen aylarda kardiyoloji doktoruna ihtiyaç duyulması halinde Samsun’da özel hastanelerin yolunu tutmak zorunda kalan ebeveynler, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Arslan’a seslenerek, Çocuk Kardiyoloji Bölümünün açılmasını talep etti.

Yeni doğan döneminden sonra bebeklerin, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doktorları tarafından aylık ya da belirlenen aralıklarla getirilmesi isteniyor. Bebekler topuk kanı, aşı ve göz muayenesi gibi kontrollerden geçiriliyor ancak 9’uncu aya gelen bebeklerde genel kalp taraması yapılmak isteniyor. Söz konusu tarama Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde yapılamadığından anne- babalar bebeklerini Samsun’a götürmek zorunda kalıyor.

Yeni doğan ve sonrası için her bebeğin ihtiyaç duyduğu Çocuk Kardiyolojisi Bölümünün artık Sinop’ta açılmasını isteyen aileler; “Kocaman hastanemiz var ancak doktor anlamında sıkıntılar bir türlü aşılamadı. Özellikle yeni doğan ve sonrası bebeklerde neredeyse temel ihtiyaç olan Çocuk Kardiyolojisi bölümün açılmasını istiyoruz. İl Sağlık Müdürü Metin Arslan’ın bu konuda gerekli girişimleri yapmasını talep ediyoruz.”

“KAZANDIRILMASINI İSTİYORUZ”

Böyle bir atılırsa Sinoplu’nun Sağlık Müdürü Arslan’ın yanında olacağını işaret eden aileler; “Sayın Müdürün kardiyoloji bölümü üzerine mesai harcamasını, siyaset ve bürokrasiyle el ele vererek, çocuklarımız için hayati önem arz eden bu bölümü Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne kazandırmasını istiyoruz.” diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<