ARAL, BRTK YÖNETİM KURULUNA SEÇİLDİ

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu (BRTK) 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı; Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde, yapıldı.

ARAL, BRTK YÖNETİM KURULUNA SEÇİLDİ
30 Temmuz 2024 - 11:58 - Güncelleme: 09 Ağustos 2024 - 05:18

Türkiye genelinde 52 ilden yaklaşık 300 dernek ve 12 Federasyondan oluşan Konfederasyon Yönetim Kuruluna Karadeniz Rumeli Dernekler Federasyonunu temsilen Sinop Mübadele ve Balkan Türkleri Derneği Başkanı Kenan Aral Yönetim kuruluna seçildi. Bal- Göç Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan’ın divan kurulu başkanlığını yaptığı genel kurul  yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Genel kurula; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Bulgaristan HÖH Genel Başkanı Cevdet Çakırov, Bulgaristan geçmiş dönem Başbakanı Nikolay Denkov, Kosova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Topluluklar Danışma Konseyi Başkanı Atakan Koro katılım sağladı.

Genel kurul ile Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı olarak güven tazeleyen Sabri Mutlu tekrar seçildi. Başkan Aral yaptığı açıklamada Yönetim Kuruluna seçilmekten duyduğu memnuniyeti belirterek destek veren Federasyon Başkanlarına ve Genel Kurul delegelerine teşekkür ederek amaçlarının Yurtiçi ve Yurt dışındaki Balkan Türk’ü soydaşlarımızın her türlü sorunlarını çözümlemek sosyal ve kültürel çalışmalar yapmak olduğunu ifade etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<