BAKAN TEKİN, SİNOP'TAKİ EĞİTİM YATIRIMLARINI DEĞERLENDİRDİ!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sinop'ta düzenlenen Eğitim Değerlendirme Toplantısına katılarak, kentteki eğitim yatırımlarını ve projeleri değerlendirdi.

BAKAN TEKİN, SİNOP'TAKİ EĞİTİM YATIRIMLARINI DEĞERLENDİRDİ!
13 Eylül 2024 - 16:33

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli ziyaret ve açılış programları kapsamında Sinop'a geldi. İlk olarak Sinop Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Tekin, burada Vali Dr. Mustafa Özarslan ve il protokolü ile kısa bir toplantı gerçekleştirdi. Bakan Tekin, toplantının ardından İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı için Rahmi Demir Sosyal Tesisleri'ne geçti. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci, Müdürlük Yöneticileri ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile bir arayan gelen Bakan Tekin, Sinop’ta devam eden eğitim faaliyetleri ve yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda konuşan Bakan Tekin, şunları söyledi:“Sinop eğitim öğretimin fiziki altyapısı itibariyle oldukça iyi bir durumda. Bu süreçteki yönlendirmeleri, katkıları ve destekleri için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çünkü gerçekten Türkiye son 20 yılda eğitim öğretimin fiziki altyapısı itibariyle ve teknolojik altyapısı itibariyle başta OECD olmak üzere bütün bu tür değerlendirmeleri yapan raporlarda hep dünya ortalamasının üstünde bir yere yerleşmiş durumda. Bilhassa mesela teknolojik altyapı itibariyle biraz önce toplantıda da söyledim.

Etkileşimli tahta kurulumlarını biz dersliklerimizi neredeyse tamamlamış durumdayız ve dünyada bütün dersliklerinde etkileşimli tahta olan tek ülkeyiz neredeyse. Bu anlamda fiziki altyapıyla ilgili olarak Sinop'ta da çok ciddi bir sıkıntımız yok. Bazı notlar aldık. Müsaadenizle hem bu notlarımızı paylaşmış olmak hem de Sinop'a bu anlamdaki yatırımlarımızla ilgili bilgi vermek açısından söyleyeyim. Şu an itibarıyla Sinop'ta 8 tane yatırımımız devlet yatırımı ve il yapımı olmak üzere devam etmekte.

Bunlardan bir spor salonumuz tamamlanmış durumda. İlave olarak önce şunu söyleyeyim. Milletvekilimiz benim yaklaşık otuz yılımın üstünde dostumuz olan bir arkadaşımız. Öğrencilik yillarımızdan beri birlikteydik. Ve Sinop'tan bize gelen talepler vekilimizin de katkısıyla ciddi şekilde biz karşılık buluyoruz.

Buradan gelen bize intikal eden bütün talepleri gücümüz nispetinde pozitif çözmeye çalışıyoruz. Bu yıl da öyle oldu. Nazım Bey'in bize ulaştırdığı taleplerini neredeyse tamamını değerlendirmeye aldık. O yüzden Nazım Bey'e ayrıca teşekkür ediyorum. Yine Nazım Bey'in getirdiği önerilerden bir tanesi geçtiğimiz haftadaki görüşmemizde Erfelek Anadolu Lisesi'nin ihale izninin verilmesi süreciydi.

İnşallah o ihale iznini verdik. Valiliğimiz oradaki ihale sürecini yürütecek, sorunu çözecek. Bugün sabah toplantıdan çıkan devam eden ve tamamladığımız yatırımlarla ilgili zaten Valiliğimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz paylaşımları yapmıştır ama sabahki toplantıdan ilave olarak yapılması gerekenler konusunda çıkardığımız notları sizlerle paylaşayım. Ayancık, Gerze ve Sinop merkezde iki adet olmak üzere toplam dört tane temel eğitim düzeyinde okul yani ilkokul ve ortaokul düzeyinde okul ihtiyacından bahsedildi. Onları notlarımıza aldık.

Sinop merkezdekilerden bir tanesi Ada Mahallesi arkadaşlarımızın ve valimizin söylediği çok ciddi ihtiyaç olan bir bölge. İnşallah 2025 yatırım programımızda bu dört ilkokulu gündemimize alacağız. Yine Valimizin ifade ettiği Sinop merkezde Gelincik Ortaokulunun inşaatı yüzde 60 oranının üzerine tamamlanmış durumda eski okulun bünyesinde var olan spor salonu da velilerimiz tarafından talep ediliyor. Onu da notlarımıza aldık. İnşallah 2025 yatırım programımıza, Gelincik Ortaokulunun arazisinin uygun kısmında bir de spor salonunda inşallah planlayacağız.

Son bir başlığı daha ifade edeyim. Değişik sebeplerle halen boş olan kullanım hiç kimse tarafından kullanılmayan ve kısa vade ihtiyaç duymayacağımız boş okullarımızın da köy okullarımızın da Valiliğimizin uygun görmesi, teklif etmesi halinde kadın girişimcilerimiz başta olmak üzere köylerde kurulan kooperatiflerle onların kullanımına verebileceğimizi de biz burada taahhüt ettik. İlgili prosedürü tamamlayıp valiliğimizin onayıyla bu tür başvurular geldiğinde o atıl yapıların da kullanılır hale gelmesi önceliklerimizden bir tanesi

Toplantıya Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, AK Parti Sinop Milletveki Dr. Nazım Maviş, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun katıldı. 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<