BAKAN YUMAKLI SİNOP'TA AÇIKLAMALARDA BULUNDU!

Sinop’a gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Sinop AK Parti İl Başkanlığında basın açıklaması gerçekleştirdi.

24 Kasım 2023 - 19:19 - Güncelleme: 24 Kasım 2023 - 20:32

Sinop AK Parti İl Başkanlığı binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında 2 grup halinde balıkçılar ile toplantı yapacağını açıklayan Bakan Yumaklı, balıkçıların dilek, talep ve görüşlerini dinleyecek.

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen fırtınada Karadeniz bölgesinde ciddi hasarların meydana geldiğini ifade eden Bakan Yumaklı; “hasar görmüş olan balıkçı kardeşlerime tekrar geçmiş olsun diliyorum.” Dedi.

Bakan Yumaklı balıkçılık ile ilgili konuşmasında sözlerine şöyle devem etti; “Balıkçılık ile alakalı Sinop için hakikaten ayrı bir parantez açmak gerekir. Bu konuda çok fazla belki Türkiye gündemine ya da Türkiye kamuoyuna çok gelmiyor Sinop ama bunu bu anlamıyla Türkiye kamuoyuna bizim anlatmamız gerek balıkçılıktaki önemi. Balıkçılık sektörü açısından ilk 6 il içerisinde Sinop var. Yani sadece doğal güzelliği ile düşünmememiz gerek. Yine Türk somonu var, mideye çiftlikleri var. Bunların ihracat potansiyelleri var. Öğleden sonra bunları detaylı konuşacağız. Ayrıca bugün tüm bunları yaparken de yaklaşık 11 bin tane Mersin Balığı yavrusunu biz doğal yaşamı olan Karadeniz ile buluşturacağız. Bunları üretmek için, çoğaltmak için çok caba sarfettik. Ama arkadaşlarım çok büyük bir başarı sağladılar. İnşallah Sinop başta olmak üzere balıkçılığımız için her şeyi yapacağız.” Dedi.

“BAŞVURUN VE ÜRETİN”

Bakan Yumaklı burada yaptığı açıklamada; “Sinop’a son 21 yılda 6 milyar lira civarında sadece bizim bakanlığımızdan destek ve yatırım var. Son dönemde yaklaşık 53 tesisin 4 milyara yakın sadece Devlet Su İşleri tarafından yapılan yatırım var. Yine Kırsal Kalkınma destekleri ORKÖY kredileri var. Ben buradan bir duyuruda bulunmak istiyorum. Genç kardeşlerim, hanım kardeşlerim sizleri tarımsal üretimin içerisinde daha fazla görmek istiyoruz. Bu konuda bakanlığımızın belki de algıda seçicilik olmadığı için bilmediğiniz konular olabilir. Bu desteklere mutlaka başvurun ve üretin. Bizim üretmeye ihtiyacımız var, kaliteli ve verimli üretmeye ihtiyacımız var. Bunu sürdürebilir bir şekilde yapmaya ihtiyacımız var. Buradaki Tarım İl Müdürlüğü arkadaşımız sizin hizmetinizde. Yine ORKÖY kapsamında 220 milyon liralık gelir ve kredi ile 4 bin 900 proje Sinop’ta desteklenmiş. Saraydüzü Cumaovası koruma altına alınmış. Biz bunları kapsama içerisine alıyoruz ama korumak sizlerin görevi. Oralara gözünüz gibi bakın. Çünkü 1 santimetre karelik 500 senede oluşuyor. Elimizdekinin kıymetini bilelim. Kırsal Kalkınma Destekleri gençlerimize ve kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaptığımızı da bir kez daha ifade edelim.” İfadelerine yer verdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<