BERBERLER O GÜN RESMEN KAPATACAK!

Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, bay-bayan kuaförlerinin bundan sonraki süreçte Pazar günleri kapalı olacağını, kararın resmen tebliğ edildiğini duyurdu.

BERBERLER O GÜN RESMEN KAPATACAK!
09 Temmuz 2024 - 18:03 - Güncelleme: 10 Temmuz 2024 - 13:35
Türkiye kuaförler ve güzellik salonları işletmeleri Ticaret Bakanlığı’ndan ülke genelinde berberlerin bir gün resmen tatil edilmesi hususunda karar çıkartılmasını istedi. Ticaret Bakanlığı konuyu valiliklere, kaymakamlıklara yazarak, il ve ilçelerde esnafın ortak karar vermesiyle tatil günü belirlemelerini istedi. Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası öncülüğünde toplanan berber işletmecileri büyük çoğunlukla Pazar gününü talep etti. Belirlenen tatil gününü Sinop Valiliği’ne iletildi. Karar onaylanarak işleme başlatılması üzere esnaflara tebliğ edildi. Başkan Gündoğdu, berber esnaflarının Pazar günleri kapalı olacağı yönünde duyurusunu gerçekleştirerek, karardaki bazı detayları aktardı. Kentte faaliyet gösteren berber Akif Dinç ve Özcan Korkmaz ise kararı olumlu yönde karşıladıklarını dile getirdi.

“KİMSE DE MAĞDUR OLMASIN”

Kimsenin mağdur olmaması için açıklama yapan Başkan Gündoğdu açıklamasında; “Türkiye kuaförler ve güzellik salonları işletmelerinin talebiyle Ticaret Bakanlığı’nın oluruyla kuaför esnafımız haftada 1 tatil talebi istemiştir. Bu talep doğrultusunda da valilik makamı bize bir gün belirlemesini istedi. Biz de bunu bay bayan kuaförlerimize ilettik ve bunları bir araya toplayarak istişare ettik. Sinop'ta ki bay bayan kuaför esnaflarımızın pazar günü isteğini doğrusunu bizde valimize bildirdik ve Valiliğin oluruyla haftada bir gün kapalı olacak günümüzü Pazar günü olarak teyit ettirdik. Ve bunu bay bayan kuaför esnaflarımıza ilettik. Burada malumunuz biliyorsunuz yaz sezonundayız ve düğünlerimiz olacak. Burada da denetimi Sinop Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bırakılmıştır. İzin alacak olan bay bayan kuaför esnaflarımız burada dilekçe vermeleri gerekiyor belediyenin evrak kaydına. Sinop’ta ki ek bir hizmet binasına ya da Korucuk mahallesindeki il hizmet binasına düğün davetiyesini eke iliştirerek yapacak ve hangi tarih hangi saatte olduğunu Sinop belediyesinden izin alacak bu surette ve izin olmayanlar kapalı kalacaktır. Sinop halkımıza kuaförlerimize duyurulur. İzni olmayan ya da düğünü olmayan bay bayan kuaförlerimiz kapalı olacak. Bunun da denetim yetkisi Sinop Belediye zabıtasına aittir ve cezaları da ağırdır. Ruhsatın iptaline katılan bu işlem gidiyordur. Lütfen bu hususlarda duyarlı olalım. Kimse de mağdur olmasın.”

“KESİNLİKLE ÇOK MUTLUYUM”

25 yıldır Sinop’ta berberlik yaptığını kaydeden Akif Dinç Pazar günlerinin resmen tatil edilmesine çok mutlu olduğunu söyledi. Dinç; “Öncelikle yirmi dört yıldır bu işi yapıyorum. Çıraklığı, kalfalığı hepsi içinde. Yani pazar günü tatil olmasıyla ilgili mutluyuz, kendi açımdan söyleyeyim. Ama tabii mutlu olmayan arkadaşlar var mıdır? İlla ki vardır. Dediğimiz gibi karar dün için elimize ulaştı. İnşallah güzel olur diyoruz. Karardan gayet mutluyum ve memnunum. Kesinlikle destekliyoruz. Yani biz zaten yıllardan beri bu tatil konusunda istiyorduk. İlçelerde de mesela en basitinden ilçelerde pazar arkadaşlarımız tatil yaparken biz ailemize vakit ayıramadığımız zamanlar oldu. Birkaç esnaf arkadaşımızı da ikna edemedik bu konuda. Bakalım bundan sonraki süreç nasıl işleyecek ama inşallah bunun denetiminde güzel yaparlarsa Sinop'ta güzel şeyler olur pazar günleri. Yani herkes vaktini ayırsın. Yani insanın evin var, çoluğu var, çocuğu var. Bir gün tatil hak ediyoruz. Hafta içi olsun ama hafta sonu da herkes hafta sonu tatil yaparken ben hafta içi neden tatil yapayım? Bir de öyle bir durum var. Ya hafta içi abi resmi kurumlarda iş olarak zaten gidiyor. Arkadaşım şu an hastanede ama ben dükkanımı bekliyorum o hastanede işini halledebiliyor. Bu şekilde işimizi gene çözüyoruz. Şu an Sinop'taki bütün berber arkadaşların hepsinin dükkanında çalışan kalfası var, ustası var. Ama bu pazar günü konusunda kesinlikle çok mutluyum.”

“HERKESİN AİLE HAYATI VAR”

Karar açıklanmadan önce de Pazar günleri tatil yaptığını aktaran Berber Özcan Korkmaz ise; “Yıllardan beri beklediğimiz bir karardı bu. Maddi açıdan, manevi açıdan ama çalışan için gayet olumlu bir şey. Onların da sonuçta bir hafta sonu olduğu zaman ailesiyle vakit geçirecek, kahvaltı yapabilecek bir ortamlara, bir normal bir hafta içi tatiline benzemez. Benim kendi yirmi üç seneden beri kendi dükkanım var. Vallahi ben genelde çalışmıyorum pazar günleri. İşveren için biraz sıkıntı pazar günü için maddi açıdan ortam, piyasa, allak bullak hani gelir bakımından yapacak bir şey yok. Tabii mutluyuz. Benim için hiç sıkıntı yok. Herkesin aile yaşantısı var, bir sosyal yaşantısı var.” Diye konuştu


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<