BUNUN ADI GÖRGÜSÜZLÜK!

Sinop’ta kaldırım kenarlarına gelişi güzel bırakılan çöpler, ajanssinop.com internet haber sitesinde “DUYARSIZLIĞIN BÖYLESİ!” başlığı altında gündeme getirilmişti ancak dün akşam saatlerinde aynı yerlere çöplerin tekrar bırakıldığı görüldü.

BUNUN ADI GÖRGÜSÜZLÜK!
26 Temmuz 2024 - 18:04 - Güncelleme: 29 Temmuz 2024 - 17:16

Kentin en işlek caddelerinden biri olan Gazi Caddesinde kaldırım kenarlarına bilinçsizce çöp bırakılmaya devam ediliyor. Vatandaşlar çöpleri bırakanların kamera ile tespit edilip gerekli cezaların uygulanmasını istedi. Gelişi güzel bırakılan çöpler sinek artışına sebep olmasının yanı sıra, turizm kentine yakışmayan görüntüleri de ortaya çıkarttı.

Bilinçsizce çevreyi kirletmenin önüne geçebilmek için tek çarenin ceza kesilmesi olduğunu ifade eden vatandaşlar; “Çöp konteynerlarına gitmeye üşenip herkes kapısının önüne çöp bırakırsa ne olur? Bu işin tek çözüm yolu atanları tespit edip ceza kesmektir. Yetkilileri bu konuda göreve davet ediyoruz.” diye konuştu.

SOSYAL MEDYADAN UYARMAK YETERSİZ!

Sinop Valiliği sosyal medya hesaplarından çöplerin çöp konteynerlerına atılması istenerek, sinek artışının önüne geçmede önemli bir faktör olacağı belirtilmişti ancak yapılan uyarının yetersiz olduğu görüldü. Kaldırım kenarlarına bırakılan çöpler ile ilgili Sinop Valiliği’nin ve Sinop Belediyesi’nin nasıl bir çalışma uygulayacağı merak konusu oldu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<