CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SUAT ÖZÇAĞDAŞ, SİNOP'U ZİYARET ETTİ!

CHP'nin "Eğitim Maratonu" programı dahilinde farklı illerde düzenlediği "Eğitim Buluşmaları" kapsamında CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş'ın başkanlığındaki heyet, Sinop'u ziyaret etti.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SUAT ÖZÇAĞDAŞ, SİNOP'U ZİYARET ETTİ!
19 Ağustos 2024 - 15:46

Sinop Belediyesi Kent Konseyi Bahçesinde konuşan Özçağdaş, şu ifadelere yer verdi.

Ülkemizde eğitim her hanenin sorunu. Türkiye'de 1,2 milyon öğretmen var. 1 milyondan fazla atanmayı bekleyen öğretmen var. 20 milyondan fazla çocuğumuz var. Dolayısıyla her evin konusu eğitim. Bugün de Sinop'ta bu sorunları ele aldık hep birlikte. Bugün gündemde bakanlığa bir kez daha çağrıda bulunmak istediğim konu, il-ilçe emirleri konusudur. Öğretmenlerimiz aile birleşimi nedeniyle, sağlık nedeniyle, bazen can güvenliği nedeniyle başka illere tayin istemektedirler. Ve maalesef bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerimize bu fırsatı tanımadı. 11 Nisan 2023 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin seçim tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan çıkıp 'mülakatı kaldırıyoruz' demişti. O günden bugüne öğretmen ataması yapılmadı. Açıkça 1 milyondan fazla atanmayan öğretmene 'sizi mülakatla almayacağız' diyen iktidar sözünü unuttu ve utanmadan, sıkılmadan mülakatları yaptı. Ve o derece kendilerinden geçmiş bir haldeler ki, mülakatları mülakat gibi yapacağız diyerek aslında geride kalan 22 yılda mülakatları da mülakat gibi yapmadıklarını son derece partizanca bu kadroları doldurmayı tercih ettiklerinde itiraf etmiş oldular. Mülakatlarla ilgili eğitim sendikalarımızın açıklamaları oldu. Maalesef bakanın uzun uzun anlattığı gibi olmadı. Mülakatlarla ilgili kayırmacılığa dair çok şey konuşuldu. Fakat enteresanı şu, mülakat sonuçları açıklanmıyor. Öğretmenler mülakat sonuçlarını bekliyorlar. Mülakat sonuçlarını neden açıklamıyorsunuz? Hani her yeri kamera altına alacaktınız? Madem çok güveniyorsunuz mülakat sonuçlarınıza? Neden açıklamıyorsunuz? İnce ayar mı yapıyorsunuz mülakatlarda? Araya 'bir Atatürkçü öğretmen kaçar, araya bir Cumhuriyetçi öğretmen kaçar, araya bir ilerici öğretmen kaçar' diye mi korkuyorsunuz? Milli Eğitim Bakanı'na sesleniyorum: mülakatların sonuçlarını derhal açıklayınız. Yapmama konusunda söz verdiniz ama Türkiye'nin gözünün içine baka baka yalan söylediniz. Mülakatların en azından sonuçlarını açıklayın. Yeni eğitim-öğretim yılı velilerimiz için bizzat iktidarınız tarafından yaratılmış ekonomik buhran nedeniyle tam bir kabusa dönüşmüş durumda. Milli Eğitim Bakanımız açıklamalar yapıyor, diyor ki 'kayıt ücreti alınmayacak'. Sahadan bilgiler geliyor. 5 bin, 10 bin, 15 bin, 20 bin, 50 bin, 100 bin kayıt ücretleri istendiğine dair. Siz okul yöneticilerinize komik bile denemeyecek bir rakamla ödenek gönderiyorsanız o okul yöneticilerinin o okulları ısıtmasını o okullarda eğitim öğretim faaliyeti yapmasını, temizliğini sağlamasını bakım onarımı sağlamasını bekliyorsanız sonuç doğal. Okullara yeterli ödenekler göndermelisiniz” dedi.

Açıklamalarına şu şekilde devam eden Özçağdaş, “Servis ücretleri almış başını gitmiş durumda. Örneğin, İstanbul'da okul servis ücretlerine yüzde 16 zam geldi. Ankara'da yüzde 40 zam yapıldı. Özel okullarda İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sunar açıklama yapıyor. Diyor ki, 'Özel okullar yüzde 200'leri aşan zamlar yapıyor. Arada komisyoncular var bu parayı onlar alıyor. Hem veliler, hem esnaf mağdur oluyor. Biz özel okulu devreden çıkarıp veliyle anlaşıyoruz. Bu kez de okul bizi bahçeye almıyor. Öğrenciler yola çıkmak zorunda kalıyor' diyor. Milli Eğitim Bakanlığı ne yapıyor? Var mı bir çözüm önerisi? Dur diyen var mı bu soyguna? Kırtasiye ürünlerinde geçen yılla kıyaslandığında ürün bazında yüzde 30-60 arasında fiyat artışları var. Burada bir kırtasiyecimiz konuştu. Velilere bunu söylemekten utanıyorum diyor. Yine baktığımız zaman okul kantinleri yeni yıla yüzde 25 ve üzerinde zamla girmeye hazırlanıyor. Peki siz asgari ücrete ne kadar zam yaptınız? Sıfır. Siz asgari ücreti sıfır zam yapıyorsunuz ama asgari ücretlilerin çocukları yüzde 30, yüzde 40, yüzde 50, yüzde 60 zamlarla kırtasiye masrafları yapmak zorundalar, kıyafet masrafları yapmak zorundalar, servis ücreti ödemek zorundalar. Çünkü bu sizin iş bilmezliğinizin sonucu” dedi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<