DALGA SÖRFÜ EĞİTİMLERİNE YOĞUN İLGİ!

Sinop’ta Dalga Sörfü eğitimleri devam ediyor.

DALGA SÖRFÜ EĞİTİMLERİNE YOĞUN İLGİ!
02 Eylül 2024 - 11:23 - Güncelleme: 03 Eylül 2024 - 14:56

Doğal limanı kadar dalgasıyla da meşhur olan Sinop ile dalga sörfünü tanıştıran Sinop Dalga Sörfü ekip sorumlusu Seçil Ekici ve Didem Kara, Dalga Sörfü eğitimlerinin devam ettiğini eğitimlere ilginin yoğun olduğu belirtti.

Sörf Eğitmeni olarak Sinop’a Gelen Profesyonel Sörfçü Sertaç Yalçın Sinop’un sörf konusunda çok güzle bir potansiyelinin olduğunu ifade ederek “Sörf eğitmeni olarak Ordu’dan geliyorum. Burada çok güzel bir potansiyel var. Güzel setler güzel dalgalar var eğitim için. Genelde katılımcılarımız şehir dışından oluyor. Sinop’tan da katılım var ama genelde Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen arkadaşlarımız var. Yaz boyu güzel eğlencelerimiz oldu, güzel kamplarımız oldu. Kışında inşallah buna devem edeceğiz. Akşamları sörf bord kaykay eğitimlerimiz var. Onlarla eğitimlerimiz oluyor. Eğlenceli güzel bir kamp geçiyor. Genelde Karadeniz’de insanlar dalgalı havalarda çekinirler ama biz eğitimlerimizde öncelikli olarak güvenliği alıyoruz. Güvenlik bizim için çok önemli. Seviyesine göre eğer giremeyeceği bir yer varsa o lokasyonda zaten sörf yapmıyoruz. Önceliğimiz güvenlik ama kesinlikle bilmeniz gereken şey dalgalardan korkmamanız gerekiyor. Nasıl davranmanız gerektiğini bilirseniz rip akıntı her zaman için bizim dostumuzdur. Çünkü bir sörfçünün en çok istediği şey rip akıntıdır. Dışarı çıkmak için en güzel alandır. Bunu nasıl kullanacağınızı bilirseniz ki bunları da öğretiyoruz eğitimlerimizde daha sonraki normal hayatınızda da suda daha güvenli yüzebilirsiniz.” İfadelerinde bulundu.

Önce karada sonra suda pratik eğitim verdiklerini belirten Sinop Dalga Sörfü ekip sorumlusu Seçil Ekici, “ Genel olarak eğitimlerimiz iki hafta aralıklarla oluyor. Derslerimiz gün içerisinde iki ders olarak yapıyoruz. Önce karada eğitimlerimiz var sonra pratik olarak ta suda devam ediyoruz. Normalde biz çocukken bu tarafta denize girmiyorduk. Çünkü boğulma tehlikesi gibi bir korku vardı. Biz şu anda bu denizde suya giriyoruz ve çok seviyoruz burayı. Ben artık korkmuyorum.” Dedi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<