DÜNYA BİLARDO TARİHİNDE BİR İLK!

Ankara’da düzenlenen Dünya Artistik Bilardo Şampiyonası’nda 3 Türk sporcu aynı an da şampiyonluk kürsüsünde yer aldı.

DÜNYA BİLARDO TARİHİNDE BİR İLK!
25 Haziran 2024 - 18:04 - Güncelleme: 02 Temmuz 2024 - 14:47

19-22 Haziran tarihlerinde Türkiye Bilardo Federasyonu tesislerinde düzenlenen Dünya Artistik Bilardo Şampiyonası’nda bir tarih yazıldı. Şampiyona’da tarihi bir başarıya imza atan Hacı Arap Yaman, 16 yıl sonra yeniden dünya şampiyonu oldu.  Son olarak 2008'de dünya şampiyonluğunu kazanan milli sporcu, finalde rakibi Barış Cin’i mağlup ederek 2. kez Dünya Şampiyonluğunu kazandı. Barış Cin, bu büyük finalin ardından dünya ikincisi olurken, Serdar Gümüş ise üçüncü sırada yer alarak bronz madalyayı kazandı. 3 Türk Milli Takımı sporcusu aynı an da şampiyonluk kürsüsüne çıkarak bilardo tarihinde bir ilke imza attılar.

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan yaptığı şampiyona sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye’nin dünya bilardosuna adını bir kez daha zirveye yazdırdığının dikkat çekti. Ercan, “19-22 Haziran tarihleri arasında Türkiye Bilardo Federasyonu tesislerinde bir tarih yazıldı. Dünya Artistik Bilardo Şampiyonası’nda 3 sporcu ile kürsüde yer aldık. Belki de dünya bilardo şampiyonları tarihinde bir ilk olarak aynı ülkeden 3 sporcu aynı an da kürsüdeydi. Hacı Arap Yaman bu şampiyonada dünya şampiyonu oldu. Barış Cin dünya ikincisi oldu, Serdar Gümüş ise dünya üçüncüsü olarak kürsüde yer aldı. Bu büyük başarılarından dolayı 3 değerli sporcumuzu tebrik ediyor. Ülkemize yaşattıkları bu büyük gurur için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Nermin Yurt
    2 ay önce
    ..son zamanlarda ARDYZ kodlu hisse hakkında çok güzel haberler duyuyoruz.yapay zeka hissesi olan ARDYZ alsak kaç ay elde tutmalıyız...kolay gelsin...

<