DUYARSIZLIĞIN BÖYLESİ!

Sinop’ta Gazi Caddesi üzerine gelişi güzel bırakılan çöpler kaldırımı çöplük haline getirdi.

DUYARSIZLIĞIN BÖYLESİ!
25 Temmuz 2024 - 17:30 - Güncelleme: 29 Temmuz 2024 - 17:16

Görüntüler dün akşam saatlerinde Gazi Caddesi üzerinde çekildi. Kaldırım kenarlarına gelişi güzel bırakılan çöpler dikkatlerden kaçmadı. Kentte sinek popülasyonun artış gösterdiği son günlerde kaldırım kenarına bilinçsizce bırakılan çöpler, sineklerin daha fazla arıtış gösterebileceğini akıllara getirdi.

Sinek artışında mücadele için Sinop Valiliği geçtiğimiz günlerde bir duyuru yayımlamıştı. Valilik tarafından yapılan duyuruda, vatandaşlardan çöplerin konteynerlera bırakılması istenmişti ancak istenilenin yerine getirilmediği görüldü.

Sinek artışındaki mücadelenin sadece resmî kurumlar üzerinden yürütülemeyeceğini yerel halkında bilinçli olması gerektiğini ifade eden çevredeki vatandaşlar; “Yaz aylarında sinekler artınca kıyamet kopartılıyor ancak her şeyi kurumlardan beklememek lazım. İnsanlarında bilinçli olması şart. Hemen yolun arka tarafından çöp kutuları var. Herkes kapısının önüne çöp bırakırsa ne olur bu kentin hali?”

“ATANLARA CEZA KESİLMELİ”

Çevreyi bilinçsizce kirletenlerin tespit edilip, ceza kesilmesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar; “Bu iş böyle olmaz. Her tarafta kamera, Mobese var. Çöpleri böyle yol kenarlarına bırakanlar tespit edilmeli. Derhal ceza kesilmesi gerekiyor. Başka türlü bu kirliliğin altından kalkılmaz. Herkes yola çöp atarsa ne olacak bu işin sonu?” diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<