ENGELLİ BİREY; "KİMSENİN GÖZÜNE SÜRME ÇEKMEYİN"

Sinop’ta Atatürk Caddesi üzerinde bulunan engelli rampası yaklaşık bir aydır onarılmadı.

ENGELLİ BİREY; "KİMSENİN GÖZÜNE SÜRME ÇEKMEYİN"
08 Temmuz 2024 - 18:13 - Güncelleme: 10 Temmuz 2024 - 13:36

ENGELLİ BİREY; “KİMSENİN GÖZÜNE SÜRME ÇEKMEYİN”

Sinop’ta Atatürk Caddesi üzerinde bulunan engelli rampası yaklaşık bir aydır onarılmadı.
Geçtiğimiz ay, Atatürk Caddesi üzerinde bozuk olan engelli rampası gündeme taşınmış, engelli vatandaşların sorunu habere konu edilmişti. Aradan geçen 29 günün ardından engelli vatandaşların sorunu kulak ardı edildi. Söz konusu engelli rampası eski Askeri Gazino önünde yolun karşı tarafına geçilmek için yapılmıştı. Engelli vatandaşlar durumu basın aracılığıyla gündeme taşımak istedi ancak yetkililer tarafından hiçbir işlem yapılmadı.
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan meydan projesinin herhangi bir muhatabı olmadığı için işlerin aksadığını ileri süren engelli bireyler; “Kentte biz engelli bireylerin sorunları görmezden geliniyor. Atatürk Caddesi üzerinde hareket edebilmemiz neredeyse imkânsız hale geldi.”

“BİZ MUTLU DEĞİLİZ”
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından uygulanan ‘Mutlu Çarşamba’ projesiyle Çarşamba günleri, özel gereksinimli bireylerle çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ancak engelli bireylerin cadde ve sokaklarda yaşadığı sıkıntıların çok bir önemi olmadığını işaret eden engelli vatandaşlar; “Sayın Vali sosyal medya hesaplarında boy boy mutlu Çarşamba projesiyle alakalı fotoğraflar paylaşıyor. Sayın Valim biz hiç mutlu değiliz. Cadde ve sokaklar yaşayamayacağımız bir hale geldi. Artık bir yetkili sesimizi duysun. Sosyal medya hesaplarında paylaşılan fotoğraflar ile kimsenin gözüne sürme çekmeyin.” dedi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<