GERİ SAYIM BAŞLADI!

Sinop'ta balıkçılar, 1 Eylül'de başlayacak av sezonunda ağlarını Karadeniz'e bırakmak için gün sayıyor.

GERİ SAYIM BAŞLADI!
29 Ağustos 2024 - 11:55 - Güncelleme: 29 Ağustos 2024 - 11:58

15 Nisan'da başlayan yasağın ardından teknelerini kıyıya çeken ve yeni sezona hazırlanan balıkçılar, yeniden denize açılmalarına sayılı günler kala ağ onarımı ve tekne bakımı gibi işlemlerini tamamladı.

Av yasağı dönemini hazırlıklarla geçiren balıkçılar, onardıkları ağları teknelere yüklemeye başladı. 1 Eylül'de "Vira bismillah" diyerek denize açılacak balıkçılar, ağlarını Karadeniz'e bırakmak için gün sayıyor.

Sinop Merkez Su Ürünleri Kooperatif Birliği Başkanı Namık Ünlü, yeni sezon için son hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, “1 Eylül’de Vira Bismillah diyeceğiz. Görüldüğü üzere takımımızı hazırlıyoruz. Personelimiz geldi. Hazırlıklar birkaç gün içinde bitecek, 1 Eylül’e yetişecek. Palamutla birlikte avcılığa başlayacağız. Her sene olduğu gibi denize çıkmadan kayıklarımızın bakım onarımı ağlarımızın tamiri, personelimizin giderleri yakıt masrafları bizi yoruyor tabi maliyetler çok ağırlaştı. Denizdeki işimiz rasgele, rasgelecek ki balık tutacağız giderlerimiz karşılayacağız. Bir mücadele edeceğiz. Allah kaza bele vermesin inşallah. Avcılığımızın güzel bir avcılık olmasını temenni ediyorum. Ekmeğimizin peşinde meslektaşlarımızla beraber mücadele edeceğiz. Balık nerde biz orda olacağız. Sinop’tan Hopa’ya Kemalpaşa sınırına kadar, yine Sinop’tan Bulgaristan sınırına kadar balıkçılığın yoğunluğu nerdeyse biz orada olacağız.6-7 ay gurbetçiyiz. Sayın Valimiz, Tarım İl Müdürümüz, Birlik başkanlarımızla beraber 31 Ağustos Cumartesi akşamı büyük iskele meydanında bir açılış yapacağız. Orada hayırlısıyla vira bismillah diyeceğiz.” İfadelerinde bulundu.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<