GÜRBÜZ; "KENTİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN GEREKEN PARA 1.7 MİLYAR"

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Saim Gürbüz, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz ile görüştüklerini kentin kanalizasyon ve alt yapı sorunları üzerine bilgi aldıklarını açıkladı. Dernek Başkanı Gürbüz, Başkan Gürbüz’den aldığı bilgiye göre tüm sorunların çözümü için gereken paranın 1.7 Milyar lira olduğunu belirtti.

GÜRBÜZ; "KENTİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN GEREKEN PARA 1.7 MİLYAR"
12 Temmuz 2024 - 17:10 - Güncelleme: 16 Temmuz 2024 - 15:15
Sinop Kültür ve Turizm Derneği tarafından, kentteki turizm sorunları görüşülmek üzere bir toplantı düzenlendi. Sabahattin Ali Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, Dernek Başkanı Saim Gürbüz Başkanlığında yönetim kurulu üyeleri toplandı. Toplantıda kentin turizmi enine boyuna masaya yatırıldı. Toplantı öncesi Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz ile bir araya geldiklerini aktaran Dernek Başkanı Gürbüz, Sinop’u ve Sinoplu’yu yakından ilgilendiren bilgiler aldıklarını söyledi. 

“ARIZA OLMADIĞI ZAMAN KANALİZASYON AKMIYOR”

Kedilerine sıklıkla iletilen sorunları Belediye Başkanı Metin Gürbüz ile görüştüklerini kaydeden Dernek Başkanı Gürbüz; “Bize en büyük gelen sorunlardan birini Metin Başkanımızla görüştük. Tek muhatabı o değil aslında ama kanalizasyon sorununu görüştük. Bugün aldığımız bilgiler neticesinde, zaten her zaman akıyor olarak bildiğimizin aksi olduğunu başkanımız söyledi. Onları da not aldım. Sizlere söylemek istiyorum. Şu an bizim güney sahillerimize akan tırnak içerisinde söylüyorum. Bir arıza olmadığı zaman bizim güney sahillerimize akan bir kanalizasyon yok. Bunu net bir şekilde Ahmet Bey ve Doğan Beyle birlikte dinledik. Bunlar başkan beyin beyanıdır. Gazi Caddesi ve Enver Bahadır Caddesi üzerindeki konnektörler temizlenmiş. Konnektörler temizlenmediği zaman bahsedilen olay yaşanıp, arıza yaşanıp direk akabiliyor. Bunların temizlikleri yapılmış. Bütün kanalizasyonlar terfi istasyonuna aktarılıyormuş. Oteller bölgesindeki bütün konnektörler temizlenmiş. O civarda yeni bir konnektör yapılmış. Konnektör denilen pompanın tanesi 1 Milyon 700 bin lira olan bir şeymiş. Bunların temizliği yapılabiliyormuş ama vidanjörle yapılıyormuş. Bülent Ecevit Caddesi içerisinde bulunan işletmelerin olduğu yere vidanjör giremediği için bu konnektörler temizlenememiş. Daha basit temizlik yönetimleri kullanılıyormuş orada. Yine de şöyle bir şey söyledi. Orada bir koku hissedildiğinde hemen belediyeye bilgi verilmesi, bir şekilde farklı yöntemlerle temizliğinin yapılıp, talihsizliklerinde yaşanmaması önleniyormuş.”

“ÇALIŞMALARIN İYİYE GİTTİĞİNİ SÖYLEDİ”

Sinop’un kanalizasyon alt yapı projesinin hazır olduğu bilgisini Başkan Metin Gürbü’den aldığını aktaran Gürbüz; “Bunun için 500 Milyon liralık bir bütçe gerekiyormuş tek başına. Yani şu an Nazım Bey’le, Barış Bey’le tüm girişimlerini kullanarak bir çalışma yapılıyormuş. Yani kanalizasyon alt yapı projesi 500 milyon lira, güney sahilleri için biyolojik arıtma, biyolojik arıtma kuzey tesisi, Üniversiteyle Akliman bölgesi arasında 15 bin metre kare bir alana ihtiyaç varmış. Üniversitenin kullanmadığı böyle bir alan varmış ve görüşmeler yapılmış. Bunlarla ilgili çalışma devam ediyor ve Çukurbağ Membran arıtma tesisi bu da belediye 1700 metrekare alan vermeyi kabul etmiş.  Bunlarda 500-600 milyon lira. Son olarak da düşük basınçlı su sorunundan kaynaklanan Gelincik, Ordu ve Osmaniye Mahalleri’nde konutlardaki basınç sorunu nedeniyle orada bazı patlama sorunları yaşanıyormuş. Bazı bölgelerdeki su hatları yüksek basınca uygun değilmiş. Bununda maliyeti 400 milyon lira. Başkanımızın dediği Sinop’un şuan; kanalizasyon, alt yapı bunların hepsinin bitmesi için gereken para, 1.7 Milyar Lira. Belediye buna şunu tahattüd etmiş. Bunu İller Bankasında alalım. Bu bizim borcumuz olsun ama bunu yapmak zorundayız diye ciddi anlamda bir çalışma olduğunu söyledi. Hatta meydan projesini de buna koz olarak kullandığını da söyledi başkanımız. Bir şekilde devletin belediyenin buna hep beraber el atması gerekiyor. Yıllardır söylüyoruz, bu ne tek başına belediyenin ne de başka birinin yapabileceği proje değil. Şu an Nazım Bey’le birlikte bu çalışmaları yaptıklarını ve iyiye gittiğini söyledi. Buradan umutluyuz.” diye konuştu

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<