İLK DERS ZİLİ ÇALDI!

Sinop’ta 2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılının açılış töreni Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Bahçesinde düzenlendi.

İLK DERS ZİLİ ÇALDI!
09 Eylül 2024 - 13:23

Törene Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Vali Yardımıcı Ali Osman Bulat, Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, İl Emniyet Müdürü Sibel Kılıçoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon, İl Müftüsü Paşa Bektaş, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstikla Marşı’nın okunmasıyla başlayıp, kürsü konuşmalarıyla devam etti. Programın açılış Okul Müdürü Ertunç Altun gerçekleştirdi. Müdür Altun konuşmasında, okul hakkında genel bilgiler vererek 2024-2025 Eğitim Öğretim yılını tebrik ettik etti.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci günün anlam ve önemine uygun bir konuşma gerçekleştirerek öğrencilere, öğretmenlere ve velilere seslendi. Cebeci, öğrencilere geleceğin meslek alanlarında görev alacak en kıymetliler olduklarını hatırlattı. Kent genelinde 29 bin 924 öğrecinin eğitim öğretime başladığının bilgisi verdi.

Ardından Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan; “Günün anlamı nedeniyle  bu organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ediyor, en kalbi duygularımla selamlıyorum. Okullar evlatlarımızın ikinci yuvasıdır. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Kürsü konuşmaları ardından, öğrenciler tarafından ilköğretim haftası dolayısıyla çeşitli şiirler okundu. Günün anlam ve önemine uygun şarkılar seslendirildi. Halk oyunları gösterisi yapıldı. Program kapsamında dördüncü sınıf öğrencileri, birinci sınıfa başlayan öğrencilere çiçek takdim etti. Ayrıca müzikli etkinliklerde öğrencilerin çeşitli danslarla eşlik etmesi ise neşe dolu anların yaşanmasına sebep oldu. Daha sonra Okul Müdürü Altun’un davetiyle Vali Özarslan ve protokol üyeleri ilk ders zilini çaldı. Özarslan ve beraberindekiler birinci sınıfa başlayan öğrencileri sınıflarında ziyaret etmesiyle program son buldu.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<