KAZA SONRASI HAYATINI KAYBEDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN AÇIKLAMA

Türk Tabipler Birliği Sinop Temsilci Dr. Arif Özdal; “. Bu görevlendirmelerin kamu yararına mı, siyasi sakilerle mi yapıldığının, kaybettiğimiz ve yaralı arkadaşlarımızın hukuki haklarının takipçisi olacağız.” Dedi.

KAZA SONRASI HAYATINI KAYBEDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN AÇIKLAMA
12 Haziran 2024 - 14:30 - Güncelleme: 12 Haziran 2024 - 17:47
Sinop’un Boyabat ilçesinde meydana gelen ve 2 doktor ve 1 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiği kaza sonrası sendikalar tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi. Ortak basın açıklamasına Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Belediye Başkan Yardımcısı Aysun Özsönmez, CHP Sinop İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya, CHP Merkez İlçe Başkanı Samet Bayrak, Türkiye İşçi Partisi Sinop İl Başkanı Sinan Raci Ergün, Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, Türk Tabipler Birliği, Sağlık Emekçileri Sendikası (Ses), Hekim Birliği ve Genel Sağlık İş Sendikası katıldı.
Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Poliklinikleri önünde gerçekleşen açıklamada sendikalar adına konuşan Türk Tabipler Birliği Sinop Temsilcisi Arif Özdal; “Bugün burada geçici görevlendirme ile Boyabat ilçesine doğru gitmekteyken geçirdikleri trafik kazası nedeni ile iki doktor arkadaşımız Dr. Mehmet Turan Yazlak, Dr. Sena Sakin ve bir şoför arkadaşımız Ender Çoraklı’yı kaybettiğimiz, Dr. Beyzanur Çetin "in de yaşam mücadelesinde olması nedeniyle toplandık. Yaşamını yitirenlerin ailelerine yakınlarına çalışma arkadaşlarına ve sağlık camiasına başsağlığı ve sabır yaralı arkadaşımıza da acil şifalar diliyoruz. Sağlık Bakanlığı tarafından çeşitli gerekçelerle yoğunlaştırılan geçici görevlendirme uygulamasının kamu yararına ve hizmet amacına uygun olması gerektiğini bu görevlendirmeler sırasında ulaşımda dahil pek çok bileşeni kapsayan güvenceli çalışma hakkının kamu otoritesinin sorumluluğunda odluğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Bu arkadaşlarımız 5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunun 13. Maddesinde belirtilen hükmünce is kazasında hayatlarını kaybetmiş ve mağdur olmuşlardır. Yüzyılı aşkındır sağlık çalışanları savaşlarda, felaketlerde salgınlarda, köylerde, kentlerde itirazsız özveri ile yaşam kurtarmak için hayatlarını, sağlıklarını yitirdiler. Görevlerimizin güçlüklerini biliyoruz ancak sorunların kalıcı çözümü yerine her ay onlarca arkadaşımızın oradan oraya piyon gibi günü kurtarıcı uygulamalarla görevlendirilmesi de böyle bir faciaya kapı aralamıştır. Bu arkadaşlarımız hayatının baharında aramızdan ayrıldılar ardında bıraktıkları yakınları için yaşanan acılar ve hikayelere yürekler dayanmaz. Acımız büyüktür ve sabrımız tükenmektedir. Bu görevlendirmelerin kamu yararına mı, siyasi sakilerle mi yapıldığının, kaybettiğimiz ve yaralı arkadaşlarımızın hukuki haklarının takipçisi olacağız. Hepimizin başı sağ olsun.” dedi.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<