KENT KONSEYİ SEÇİMLERİ BAŞLADI!

Sinop Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu, Sabahattin Ali Kültür Merkezi’nde çoğunluğun sağlanmasıyla başladı.

KENT KONSEYİ SEÇİMLERİ BAŞLADI!
06 Temmuz 2024 - 13:55 - Güncelleme: 10 Temmuz 2024 - 13:36

200’ün üzerinde dernek, Stk ve resmî kurumların oy kullanacağı seçimlerde başkanlık için iki kadın aday yarışacak. Sevgi Aral ve Handan Turan Yılmazer’in aday olduğu genel kurul divan başkanlığı seçimleriyle başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Genel Kurula; Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz ve Eşi Özlem Gürbüz, Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya, Milliyetçi Hareket Partisi Sinop İl Başkanı Hikmet Çınar, CHP Merkez İlçe Başkanı Samet Bayrak, resmi kurum temsilcileri, Stk temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsü konuşmalarına geçildi. Kent Konseyi Başkanı Fatma Ustacan, katılımcıları selamlayarak, her iki adaya da başarılar diledi. Daha sonra 2 kadın adaya üçer dakikayı geçmeyecek şekilde sırasıyla söz verildi. İlk konuşmayı Başkan Adayı Sevgi Aral gerçekleştirdi. Aral konuşmasında, Kent Konseyi’nin tüm paydaşlarıyla birlikte hareket ederek, kente katıda bulunacaklarını dile getirdi.

Daha sonra Turan da konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye çıktı. Kısaca kendisini tanıtarak konuşmasına başlayan Turan, başkan seçilmesi durumunda yürütecekleri faaliyetlerden bahsetti.

Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz ise, her iki kadın adaya da başarılar dileyerek, kazananın Sinop olacağını işaret etti. Başkan Gürbüz daha sonra, kentin kuzey sahillerinde uygulanan denize girme yasaklarından bahsederek, vatandaşların kurallara uymasını istedi.

Öte yandan sabah saat 10:30’da başlayan genel kurulda oy kullanma işleminin saat 15:30’a kadar devam edeceği öğrenildi.

 

OLAĞAN GENEL KURULUN TAMAMINI AŞAĞIDAKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<