KIZININ ADINI YAŞATMAK İSTEDİ, HEVESİ KURSAĞINDA KALDI!

İş Kadını Yıldız Keskin’in, merhum kızı Elif Nur Keskin için yaptırdığı hayrat çeşmesine yaklaşık 3 aydır su bağlanamadı.

KIZININ ADINI YAŞATMAK İSTEDİ, HEVESİ KURSAĞINDA KALDI!
03 Temmuz 2024 - 11:05 - Güncelleme: 04 Temmuz 2024 - 16:34

Geçtiğimiz aylarda merhum kızı Elif Nur Keskin için bir hayrat çeşmesi yaptırmak istediğini dile getiren İş Kadını Keskin, durumu SİNDER Başkanı Yılmaz Öz’e anlattı. Öz ise, Osmaniye Mahallesi sınırlarında tıbbı aromatik bitkiler ormanı olduğunu çeşmeyi oraya yaptırabileceğini söyledi. Kesin’de bu cevaptan hareketle, hayrat çeşmesini yaptırmak için çalışmalara başladı. Çeşmenin yapımı tamamlandıktan sonra su bağlantısını yaptırmak isteyen Keskin, çalmadığı kapı kalmadı ancak hiçbir sonuca ulaşamadığını söyledi. SİNDER Başkanı Öz’ün orada su bağlantısını olmadığını bildiği halde, o bölgeye çeşme yapmasını istediğini ileri süren Keskin, Belediye Başkan Yardımcılarıyla da görüştüğünü o bölgede su bağlantısı olmadığını, isterse çeşmeyi su bağlantısı olan bir yere taşımasına yardımcı olacakları cevabını aldı. Aylardır mücadele verdiğini ancak bir sonuca ulaşamadığını ifade eden Keskin, yetkililere seslendi.

“HÂLA ÇEŞMEDE SU AKMIYOR”

Hayrat çeşmesinden hala su akmadığından dolayı üzüntü duyduğunu kaydeden Keskin; “Osmaniye Mahallesi’nde yaşıyorum. Buraya Yılmaz Öz eşliğinde kızım adına bir hayrat çeşmesi yaptırmıştım. Hala çeşmede su akmıyor, bundan da üzüntü duyuyorum. Yılmaz Bey'e hayrat çeşmesi yaptırmak istediğimi söylemiştim. Yılmaz Öz beyefendi, “Bizim orada bir Sinop tıbbi aromatik bitkiler ormanımız var, isterseniz oraya yaptırın dedi, biz hemen suyu getiririz, açılışımızı yaparız” dedi. Ama maalesef ne suyu getirtti ne de şu an çeşmemiz akıyor. Bundan dolayı çok üzüntü duyuyorum. Daha sonra bunu halledemediği için belediyemize gittim. Hikmet Karaduman başkan yardımcımızla görüştüm, Arda Beyefendiyle görüştüm. Önce Yılmaz Bey'in başvurup orada su olmadığını ama yine de bize bu çeşmeyi yaptırdığını ve neden bize söylemediğini söylediler. Benim haberim olmadığını, orada çeşme olabileceğini hatta suyu alabileceğini söylediler.

“YETER Kİ ÇEŞME AKSIN”

Çeşmenin akması istediğini ifade eden Keskin; “Aldığım bilgilere göre, Mermerci Sercan Akça Bey'i arayarak hemen yaptırın, açılışı yapacağız, biz suyumuzu alacağız denildiği için ben buraya yaptırdım dedim. Sonra Arda Bey dedi ki, “Çeşmenizi alıp başka yere kaldırabiliriz, istiyorsanız.” Ben de “Olur” dedim. Yeter ki çeşme aksın, kızımın hayratı yerine gelsin dedim. Sonra mermerciyi arattım ama o da çeşmenin oradan kalkmayacağını, kalktığı an kırılacağını, masrafa da yazık olacağını söyledi. Sonra dediler ki, “Oradan oraya İncekaralar’ın suyu olup, buraya yakın 500 metre varmış galiba, aralarında yakın olduğunu ve oradan su alınabileceğini” söyledi. Yılmaz Bey'e ben de belediyemize dedim ki, “İzin verilmiş, İncekaralar oradan boru çekilip, lütfen bu çeşmenin akmasını istiyorum” dedim.

“BEN DE YARDIMCI OLMAK İSTEDİM”

Hayrat çeşmesinin biran önce faaliyete geçmesini istediğini anımsatan Keskin; “Bu çeşme yapılalı iki ay oldu, üçüncü aya gireceğiz. Hatta dedim ki, “Ben ne gerekiyorsa, ben de yardımcı olayım, ben de yapayım, size katkıda bulunayım” dedim ve “Tamam” dendiğini ama hala iki aydır bu çeşmenin yapılmadığını görüyorum ve bundan üzüntü duyuyorum. Bunları söylemek istemezdim ama tekrar tekrar defalarca belediyeye gittim, Metin Bey'den randevu aldım ama hiçbir zaman geri dönülmedi. Bir çözüm bulunabilirdi, ben onlara her şeye varım dedim, yeter ki çeşmem aksın. Tek istediğim, bu hayrat çeşmesinin bir an önce akmasını, faaliyete geçmesini istiyorum.”

“KIZIMI RÜYAMDA GÖRÜYORUM”

Sesinin duyulmasını istediğini dile getiren Keskin sözlerinin sonunda şu ifadelere yer verdi; “Yılmaz Bey'e de çok kızgınım çünkü burada su olmadığını bildiği halde bana burada çeşmeyi yaptırdı. Bundan belediyeyi de suçlamıyorum çünkü ona söylenmiş bu. Ama ben belediyemizden tekrar tekrar ricada bulunmak istiyorum. Bu çeşmenin akmasını istiyorum, ne gerekiyorsa, gerekirse ben de yardımcı olayım ama çeşmem aksın. Çünkü iki aydır gerçekten kızımı da rüyamda görüyorum ve gerçekten çok üzüntü duyuyorum. Yani, bu Sinop'un memleketi seven insanı olarak, bir çeşmenin bile akmadığını görmek bana üzüntü veriyor. Hepsini davet ediyorum, bu çeşmemizi akıtalım ve güzel bir açılışımızı yapalım. Tek düşüncem, kızıma ait hayratının akmasını istiyorum. Belediye başkanımızdan, Metin Gürbüz Beyefendi'den de ricada bulunuyorum, sesimi duyun. Valimden de rica ediyorum. Tek isteğim benim. Kimseden bir şey beklemiyorum, hayrat çeşmemin akmasını istiyorum.” diye konuştu.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<