NE OLACAK MEYDANIN HALİ?

Sinop’ta Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 21 Nisan 2021 tarihinde yapıma başlanan Meydan Projesi aradan geçen 39 ayın ardından tamamlanamadı. Meydandaki yeşil alanların büyük çoğunluğu kurudu.

NE OLACAK MEYDANIN HALİ?
08 Temmuz 2024 - 16:32 - Güncelleme: 10 Temmuz 2024 - 13:36

Kentin Tarihi Kale Surlarını ön plana çıkartmak, geniş ve kullanışlı bir alan kazandırmak için başlatılan projede, yeşil alanlar yok oldu. Meydan projesinin son etabına gelindi denilerek, Atatürk Caddesi üzerinden başlatılan yeşillendirme çalışmaları, Uğur Mumcu ve Gazi Caddesi’ne kadar devam etmişti. Bir dönem uzayan otlar biçilmemiş, biçilen otlar ise sulanmamıştı. Yerel seçim çalışmaları kapsamında bir dizi ziyaretler için Sinop’a gelen dönemin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin ziyareti öncesi meydandaki kuruyan alanlara çimenler yerleştirilmişti. Bakan Özhaseki’nin ardından meydana yerleştirilen çimenler sulanmadığı için yok oldu. Çimenlerin büyük bir kısmının kurulduğu görüldü.

KETİN A TAKIMINA SESLENDİLER!

Meydanda yeşile dair hiçbir şey kalmadığını kaydeden vatandaşlar artık projenin tamamlanmasını istediklerini dile getirdi. Kentin bürokrasisi ve siyasetine seslenen Sinoplular; “Sayın Valiye, Milletvekillerine İl Başkanına ve Belediye Başkanına sesleniyoruz. Artık bu kentin sorunu haline gelen meydanı düzeltin. Ya da biz vatandaşlar imece usulü halledelim.”

“BAKAN KURUM BU İŞİ TAMAMLAMALI”

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına yeniden atanan Murat Kurum’a da seslenen Sinoplular; “Bu Proje sayın bakan zamanında başlatılmıştı. Şimdi tekrar görevde. Bakan Bey’in başlattığı işi tamamlamasını istiyoruz. Acil olarak Sinop’a bir ziyaret gerçekleştirilmeli. Durumu kendi gözleriyle görüp gerekeni yapması lazım.” diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<