PROF. DR BULUT; "CEZBEDİCİ KOŞULLAR YARATILMALI"

Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut; “Mecburi hizmet olayında daha farklı bir cezbedici koşullar yaratarak hekim arkadaşlarımız bu bölgelerde çalıştırmak uygun bir sağlık politikası olacaktır.” dedi.

PROF. DR BULUT; "CEZBEDİCİ KOŞULLAR YARATILMALI"
12 Haziran 2024 - 16:06 - Güncelleme: 12 Haziran 2024 - 17:47
Sinop’un Boyabat ilçesinde meydana gelen ve 2 doktor ve 1 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiği kaza sonrası Sinop Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Prof Dr. Vedat Bulut ve Sinop İl Temsilcisi Dr. Arif Özdal Arslan Ajans Sinop'a önemli açıklamalarda bulundu.
Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Poliklinikler girişinde sağlık sendikaları ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına; Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Belediye Başkan Yardımcısı Aysun Özsönmez, CHP Sinop İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya, CHP Merkez İlçe Başkanı Samet Bayrak, Türkiye İşçi Partisi Sinop İl Başkanı Sinan Raci Ergün, Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, Türk Tabipler Birliği, Sağlık Emekçileri Sendikası (Ses), Hekim Birliği ve Genel Sağlık İş Sendikası katıldı.
Sinop’ta yapılan basın açıklamasında hekimlerin yanında bulunmak için Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut’ta katıldı. Ortak basın açıklaması ardından Ajans Sinop’a konuşan Türk Tabipler Birliği Sinop Temsilcisi Arslan, hekim arkadaşlarının devletin görevlendirmesiyle ve devletin aracıyla göreve giderken kazaya maruz kaldıklarını vurgulayarak konunun takipçisi olacaklarını belirtti. Prof. Dr. Bulut ise, acının sadece Sinop’un değil, tüm Türkiye’nin acısı olduğunu dile getirdi.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Hekimlerin görevlendirmelerine daha kalıcı çözümler bulunmasını ifade eden Arslan açıklamasında; “Bütün katılımcılara, Sivil toplum kuruluşu örgütlerine, sendikalara, meslektaşlarımıza, hastalarımıza ve siz değerli basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum, sesimizi duyurduğunuz için. Biz bu arkadaşlarımızın kaybedilmesi konusunda çok üzgünüz. Onların yakınlara baş sağlığı diliyoruz. Yaralı bir arkadaşımız var ona acil şifalar diliyoruz. Burada kendimizi de sorguluyoruz, yönetimi de sorguluyoruz. Bu arkadaşlar devletin görevlendirmesi sırasında, devletin aracıyla giderken bu kazaya maruz kaldılar. Bu görevlendirmelere temelde karşı değiliz ancak bunu günü kurtarmak şeklinde her ay onlarca hekimin görevlendirilmesiyle değil daha kalıcı politikalarla çözümlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bizler her türlü zor koşullarda her türlü kırsal bölgelerde, felaketlerde görevlendirmeyi zaten göze alıp bu mesleği seçmiş insanlarız. Fakat bizlerin de hayatının olduğu, ailelerinin olduğu, sevenlerinin olduğu unutulmasın bu uygulamalarda daha planlı daha kalıcı çözümler bulunmasını arzu ediyoruz. Bu konuda da konunun takipçisi olacağımızı söylemek istiyorum. Tekrar tüm camiamızın başı sağ olsun.”

“UYGUN BİR SAĞLIK POLİTİKASI OLACAKTIR”
Mecburi hizmet durumunun daha cezbedici bir hale getirilmesini kaydeden Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut ise; “Sağlık Bakanlığı’nın politikalarında stratejik personel dene bir kavram var. İl sağlık müdürlüklerinden geçici görevlendirmeler yapılıyor. Bu görevlendirmelerin de uzun mesafelerde olması nöbet sonrası yorgunlukla bu görevlere gidilmesi hem aileler için hem de hekim meslektaşlarımız için çok zor. Tüm sağlık çalışanları için zor tabi. Buradaki acı sadece Sinop’un acısı değil tüm Türkiye’nin acısı. Acılı ailelerin de acısını, üzüntülerini paylaşıyoruz. Bizim hüznümüzü azaltan tek olay şu anda bulunduğumuz hastanede bir arkadaşımız hayati tehlikesini atlattı. Servise aktarılacak ona bir geçmiş olsun ziyareti yapacağız. Umarız ki o da hızla şifaya ulaşır. Genç hekimler kaybettiğimiz arkadaşlarımız. Yine bir şoför arkadaşımız bu kazada kaybedildi. Boyabat’ın mesafesini, o yolun sorunlu bir yol olduğunu hepimiz zaten biliyoruz. Bu görevlendirmeler yerine Sayın oda başkanımızın belirttiği gibi oralarda daha kalıcı kadrolarda, orada yerleşen arkadaşlarımızın belirli süre görev yapmalarıyla bu sorun çözülebilir. Türkiye’de maalesef hekimlerin seyahat ve anayasal özgürlükleri kısıtlanmış durumda, diğer meslekler gibi değil. Ancak bu mecburi hizmet olayında daha farklı bir cezbedici koşullar yaratarak hekim arkadaşlarımız bu bölgelerde çalıştırmak uygun bir sağlık politikası olacaktır.” Dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<