ŞANLAN; "AKIBETİNİ MERAK EDİYORUZ"

Siyasetçi Yılmaz Şanlan, Sinop Şehir Stadyumu hakkında; “Sinoplular olarak muammaya dönen şehir stadının akıbetini merak etmekteyiz.” dedi.

ŞANLAN; "AKIBETİNİ MERAK EDİYORUZ"
16 Eylül 2024 - 15:07

Şanlan, Sinop Şehir Stadyumu hakkında bir basın açıklaması yayınlayarak kentin yetkililerine bazı sorular yöneltti. Açıklamasında, stadın lokasyonunun yanlış olduğunu, olası bir karşılaşmada otopark sorunu yaşanacağını ve 10 bin kişilik stadyumda aynı anda sevinç gösterildiğinde büyük felaketlere yol açabileceğini ileri sürdü. Yapılan stadyumla devletin zarara uğratıldığını kaydeden Şanlan; “Devleti zarara uğratan bu kişiler hakkında da hiçbir yasal süreç ne yazık ki başlatılmamıştır. Yapılan yanlış ve sorunlu işler yapanların yanlarına kâr mı kalacaktır. Umarım Devletin verdiği idari yetkiyi kötüye kullananlara, devleti zarara uğratanlara niye diye sorulur.” dedi.

Stadın yapıldığı arazide kayma ve çökme riskinin olduğunu dile getiren Şanlan açıklamasında; “10/09/2024 Salı günü ilimizin takımı Sinop Spor- Düzce Spor ile Ziraat Türkiye Kupası maçı oynadı. Güzel futbol oynamamıza rağmen sonuç istediğimiz gibi olmadı. Önümüzdeki süreçte futbolcularımıza ve kulüp yöneticilerimize başarılar diliyorum. Buradan da Tüm hemşehrilerimize ve spor severlere Sinop Sporu takip etmeye, destek olmaya davet ediyorum.

Şimdi gelelim asıl meseleye;

33 milyon rakamla 2019 yılında ihale edilen ve hala akıbeti ne olduğu belli olmayan bir şehir stadımız var ortada. Fazla detaya girmeden biraz bam teline dokunalım.

Defalarca statın yapılacağı lokasyonun yanlış olduğunu, otopark sorunu olacağı, stat arazisinin bir kısmının geçmişte belediye dolgu alanı olduğu, yer altı sularının bulunduğu geçmişte de o bölgede çökme olduğunu bilmekteyiz. Yapılan yatırımın heba edilmemesi gerektiğini, milli servetin çarçur edilmemesi gerektiğini defalarca sözlü ve yazılı olarak dile getirdik. 10 bin kişi kapasiteli stadın tribünlerinin tam dolu olduğu anda seyircilerin hepsi eş zamanlı bir sevinç gösterisinde bulunduklarında Allah korusun büyük felaketlere sebep olma ihtimalini hep dile getirdik. Lakin o dönemin görevde olan, hala çeşitli makam ve pozisyonlarda görevine devam edem idarecileri ve dahli olanlar aynı yurt satışında yaptıkları gibi stat konusunda da devleti ve milleti zarara uğrattıklarının açıkça ortada olduğunu düşünüyoruz. Afaki paralara satın aldıkları ve defalarca imalat hataları yüzünden tadilat ihaleleri yaptıkları gibi statta da zeminden kaynaklı imalat sorunları, Drenaj ve yalıtım sorunları, tesisat sorunları bir türlü çözülmemektedir. İnşaat sahası dışından yapılan fore kazık çalışmaları da çözüm olmamış gibi görünmektedir. Çünkü arazide hem kayma hem de dibe doğru çökme olma ihtimali vardır. Çünkü üzerindeki yük o araziye ağır gelmektedir.

Devleti zarara uğratan bu kişiler hakkında da hiçbir yasal süreç ne yazık ki başlatılmamıştır. Yapılan yanlış ve sorunlu işler yapanların yanlarına kâr mı kalacaktır. Umarım Devletin verdiği idari yetkiyi kötüye kullananlara, devleti zarara uğratanlara niye diye sorulur.

Ayrıca Sinop Ordu Köyü Akçaağaç mevkinde de bir stadyum varmış, bende yakın zamanda öğrendim. Birçok hemşehrimizin bu bölgedeki stadın varlığından bile haberi yok. Daha önce hiç kullanıldı mı bilmiyoruz, merak ettim, yerinde görmeye gittim, milli servetin orda da heba edildiğini çürümeye terk edildiğini gördük.

Sinoplular olarak muammaya dönen şehir stadının akıbetini merak etmekteyiz.

Şimdi soruyoruz;

Sorunlar giderilmiş midir?

Sinop şehir stadı Sinop sporuna ne zaman hizmet verecektir?

Sinop Sporun maçlarını, bizler bu yeni yapılan stadyumda ne zaman izleyebileceğiz?

Stadyum güvenli hale gelmiş midir?

Eğer gelmişse maçlar esnasında stadyum çevresinde yaşanacak otopark ve trafik sorunu ile ilgili herhangi bir çalışma yapılıyormu merak etmekteyiz.

Bu yazdıklarımızı okuyan bazı kişiler şunu düşünüp konuşabilirler, Yılmaz Şanlan sırf muhalefet olsun diye yada iş olsun diye sürekli bu konulara değiniyor diye düşünen bazı sorunlu tipler olabilir, ziyanı yok. Ben herşeyden önce devletine milletine sadakatle bağlı olan bir Türk milliyetçisiyim. Türk devletinin, Türk milletinin milli sermayesinin ve kaynaklarının heba edilmesine, çarçur edilmesine, yanlış yerde ve yanlış şekilde kullanılmasına sesimi de sözümü de her zaman yükseltirim. Yaşadığımız şehirde gözümüzün önünde olan yanlışları dile getirmek, doğru yapılan işleri de takdir etmek de hem karakterimizin hemde insani değerlerimizin gereği.

Şu konuyu da net belirtmek gerekiyor, dahli olmayan vebali günahı olmayan kişilerinde zan altında kalıp hedef olmasını asla istemem.

Şuan mevcut Gençlik ve Spor İl Müdürünün bahsettiğimiz konularda bir vebali günahı yoktur, göreve geldiği günden beri de dürüst gayretli, doğru işler yapmaya çalıştığını da biliyoruz.

Ama devlette devamlılık esastır.

Sn. İl Müdüründen bu konularda detaylı, teknik ve ikna edici açıklama beklemekteyiz.

Saygı ve selamlarımla.” İfadelerine yer verdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<