ŞANLAN; "SAMSUN'A GİTMEK DURUMUNDA KALIYORLAR"

İYİ Parti Sinop Eski İl Başkanı ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Yılmaz Şanlan; “Samsun’da ameliyata girecek bir hastamızın ihtiyacı olan kanı vermek için, kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız Sinop’ta kan verecek bir yer bulamadıkları için Samsun’a gitmek durumunda kalıyorlar.” dedi.

ŞANLAN; "SAMSUN'A GİTMEK DURUMUNDA KALIYORLAR"
25 Haziran 2024 - 18:15 - Güncelleme: 02 Temmuz 2024 - 14:47

Şanlan, Sinop’ta uzun yıllardır yapılamayan Kan Alma Merkezi’nin olmayışına tepki gösterdi. Konunun yerel basında birçok kez gündeme taşındığına değinen Şanlan, kan ihtiyacı olanların, kentte kan alma merkezi almamasından dolayı Samsun’a gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Şanlan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Buradan birinci derecede sorumlu olan başta Kızılay başkanı olmak üzere tüm konunun muhataplarına, kameraları ve mikrofonları görünce üst perdeden vaatte bulunanlara, ahkam kesenlere sesleniyorum. Sinop ilimizde Kızılay’ın kan bağış adresi neden yok. Defalarca yerel basında da gündeme taşınmasına rağmen yıllardır bu konuda neden hiç bir adım atılmıyor. Kanamalı ve ameliyata giren hastaları için insanlar kan vermek istediğinde nereye kime gidecekler? Samsun’da ameliyata girecek bir hastamızın ihtiyacı olan kanı vermek için, kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız Sinop’ta kan verecek bir yer bulamadıkları için Samsun’a gitmek durumunda kalıyorlar. Bu iş bilmezlik, sorumsuzluk ve çözümsüzlük Sinop’a yakışmıyor. Sinop’lu hemşehrilerimizde bunu asla hak etmiyor.” diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<