SİNOP KIYILARI TEMİZLENİYOR!

Sinop denizinin temizliği ve çevre bilincinin artırılması amacıyla, Sinop’ta uluslararası bir çevre projesi başladı.

SİNOP KIYILARI TEMİZLENİYOR!
16 Temmuz 2024 - 17:00 - Güncelleme: 24 Temmuz 2024 - 16:23

Sinop Üniversitesi ve çeşitli ülkelerden gelen genç dalgıçların işbirliğiyle, hafta boyunca Sinop’un kıyıları temizlenecek. Projeye İspanya, Portekiz, Ürdün, Bulgaristan ve Türkiye'den gelen gençler katılıyor. Katılımcıların yarısı dalgıçlardan oluşuyor ve Türk katılımcılar arasında Sinop Üniversitesi Sualtı Teknolojileri öğrencileri de bulunuyor.

Sabah saatlerinde Sinop Limanı’nda gerçekleşen etkinlikte Sinop Üniversitesi Sualtı Teknolojileri Bölümü öğretim görevlileri ve öğrenciler Avrupa Dayanışma Programı kapsamıda Türkiye’ye gelen yabancı dalgıçlar ile bir araya geldi. Denize atılan cisimleri çıkarmak için bir araya gelen grup dalış ekipmanlarını hazırladıktan sonra sırayla denize atlayan grup denizin derinliklerine dalış yaptılar. Yapılan temizlik çalışmasında denizin dibinden araç lastikleri, cam şişeler, gibi çok sayıda atık malzeme çıkarıldı. 

Proje hakkında bilgiler veren Eğitim Programları ve Evrensel ve Kültürel Aktivite Derneği Başkanı İrem Ebru Kuru şunları söyledi “Karadeniz maalesef birçok nehrin pis sularıyla kirleniyor. Birçok devlet bu konuda önlem almıyor. Sinop’ta bir burun olduğu için diğer şehirlere göre daha çok çöp birikintisine maruz kalıyor. Bu yüzden Karadeniz’e en çok pislik getiren bölge olan bu Sinop’ta farkındalık yaratmak için bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Bu projede İspanya, Portekiz, Ürdün, Bulgaristan ve Türklerden oluşan gençler bulunmakta. Bu gençlerin yarısı dalgıç ve Türkler de Sinop Üniversitesi Sualtı Teknolojileri öğrencisi Sinop Üniversitesi’nin hocaları ve öğrencileri ve yabancı lisanslı dalgıçlar ile birlikte bu hafta Sinop’un kıyılarını temizlemeyi amaçlıyoruz. Denizden çıkan çöpleri de kamuya ait bir alanda sergileyeceğiz ve insanlara yönelik bir farkındalık yaratmaya çalışacağız” dedi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<