SİNOP MANTISINA YOĞUN İLGİ!

Sinop'ta yöresel mantısıyla adından söz ettiren Mantıcı Melahat adlı işletmede, Kurban Bayramı'nda tatilinde yoğunluk oluştu.

SİNOP MANTISINA YOĞUN İLGİ!
20 Haziran 2024 - 12:34 - Güncelleme: 25 Haziran 2024 - 17:46
Türk Mutfağının önemli lezzetlerinden olan mantı bayramda tatilcilerin en çok tükettiği ürünler arasında yer aldı. İsteğe göre yoğurtlu, cevizli ya da karışık olarak servis edilen Sinop Mantısı üzerini süsleyen köy tereyağı ile kentin vaz geçilmezleri arasında. Uzun yıllardır kente mantı üzerine hizmet veren Mantıcı Melahat, yenilenen yüzüyle konuklarını bayram en iyi şekilde ağırlayarak, misafirlerine adeta lezzet şöleni yaşattı. Geleneksel Sinop Mantısının dışına çıkılmayan işletmede, hamuru kadınlar tarafından açılan mantının içi, özel hazırlanan kıyma ile dolduruluyor. Servis sırasında köyde hazırlanan tereyağı eritilerek mantının üzerine dökülüyor.


“PİŞMAN OLURSUNUZ”
İlk kez Sinop Mantısı tadım yaptıklarını ifade eden tatilciler; "İyi ki gelmişiz. Gerçekten lezzeti bir harika. Sinop'a gelip de bu lezzeti tatmadan dönmeyin. Yoksa pişman olursunuz."

“ORTAYA KALİTELİ MANTI ÇIKIYOR”
Mantıcı Melahat İşletme Müdürü Cemal Pat ise; "Yöresel lezzetin dışına çıkmak istemiyoruz. Kullandığımız malzemelerde tercihimiz birinci sınıf kaliteli ürünler. Böylece ortaya da kaliteli bir mantı çıkıyor. Yenilenen yüzümüzle bayramda konuklarımızı ağırladık. Herkesin çok memnun kaldığını söyleyebilirim."
Öte yandan Mantıcı Melahat İşletme müdürü Pat; "Müşterilerimiz mantının lezzetini sevince, memleketlerine giderken getirmek istiyorlar. Bizde bu taleplere karşılık, kilo işi dondurulmuş ve kurutulmuş mantı seçeneklerimizi sunuyoruz. Bahsettiğim mantılar her şeyiyle hazır. Sadece kaynar bir suya atıp pişirmeleri gerekiyor." diye konuştu.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<