SİNOP'TA İŞARET DİLİ TERCÜMESİYLE NİKAH KIYILDI!

Sinop Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Gül Ustabaş Genç, işitme ve konuşma engelli gelin ve damadın nikah törenlerinde işaret dili tercümesi yaptı.

SİNOP'TA İŞARET DİLİ TERCÜMESİYLE NİKAH KIYILDI!
05 Temmuz 2024 - 11:25 - Güncelleme: 05 Temmuz 2024 - 17:59
Geçtiğimiz günlerde Sinop Polis Evi salonunda işitme ve konuşma engelli Simge Ünlü ile Harun Şen için nikah töreni düzenlendi. Sinop Belediyesi Nikah Memuru Mustafa Turan, genç çiftin nikahlarını kıymak üzere salona geldi. Nikah Memuru Turan’ın konuşmalarını eksiksiz bir şekilde gelin ve damada tercüme eden Genç, ilk defa böyle bir tecrübe yaşadığını ifade etti. Kendisi de işitme engelli olan Genç, nikah memurunun ifadelerini önce bir kâğıda yazmasını istedi. Ardından nikah memuru nikahı kıymak için konuşmaya başladı. Eş zamanlı olarak Genç ise, gelin ve damada işaret diliyle tercüme etti. Gelin ve damat ise işaret diliyle nikah memuruna ‘Evet’ cevabını verdi.
Kendisinin de duyma engelli olduğunu kaydeden Genç; “Nikah memurundan cümlelerini kâğıda yazmasını istedim. Sonuçta bende duyamıyorum, sadece dudak okuyabiliyorum. Eksiksiz bir şekilde tercüme ettim. Sinop’ta bu konuda tercümanlık belgesi olan yok. Genç arkadaşlarıma yardımcı olmak beni son derece mutlu etti. Simge ve Harun çiftine ömür boyu mutluluklar diliyorum. Bende ilk kez böyle bir şey yaşadım.” İfadelerine yer verdi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<