SİNOP'TA SOSYAL BİLİMLER LİSESİ AÇILDI!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sinop’ta Yusuf Kemal Tengirşenk Sosyal Bilimler Lisesi’nin açılış programına katıldı.

SİNOP'TA SOSYAL BİLİMLER LİSESİ AÇILDI!
13 Eylül 2024 - 18:06

Bakan Tekin, bir dizi ziyaret ve açılış programlarına katılmak üzere sabah saatlerinde Sinop’a geldi. Sinop Valiliği ziyareti ile programına başlayan Tekin, daha sonra Orman Bölge Müdürlüğüne ait Rahmi Demir Sosyal Tesislerinde İl Eğitim Değerlendirme Toplantısına katıldı. Toplantı ardından bir basın açıklaması yapan Bakan Tekin burada önemli mesajlar verdi. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Tekin, burada partililerle bir araya geldi. Ardından Cuma Namazı için Alaaddin Cami’ne giden Tekin, okul buluşmaları kapsamında Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nu ziyaret etti. Okul ziyaretinde öğrencilerle sohbet eden Bakan Tekin, Öğretmenler ile de bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı ardından kente yeni kazandırılan Yusuf Kemal Tengirşenk Sosyal Bilimler Lisesi’nin açılış programına katıldı. Sosyal Bilimler Lisesi açılısında, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ve AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş birer konuşma yaptı. AK Parti hükümetlerinde eğitimde yapılan yatırımlardan bahseden Bakan Tekin; “Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde başlayıp bugüne kadar gelinen süreçte eğitimde devrim niteliğinde işler yapıldı. Türkiye’de derslik başına düşen öğrenci sayısı 21-22 civarında. Sinop’ta bu sayı biraz daha aşalarda. Türkiye gerçekten eğitim anlamında devrim niteliğinde işler gerçekleştirdi.” dedi.  

Açılış konuşmasında katılımcıları selamlayarak başlayan Vali Özarslan; “Cumhuriyetimizin 100. Yılını tamamladığımız bu aşamada, daha güçlü bir Türkiye ve Türkiye yüzyılı hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. Sinop’ta derslik başına düşen öğreci sayımız İlköğretimde 17, Orta öğretimde 18 öğrencidir. Öğretmen başına düşen öğrenci sayımız ise ilköğretimde 16, Ortaöğretimde 11 öğrencidir. Uluslar arası standartları yakalyarak, eğitim alt yapısında nitelik olarak büyük bir yol katettik.”

Eğitim ve Öğretim adına Sinop’ta çok kıymetli işler yapıldığından bahseden Milletveli Maviş ise; “Sabah Sayın Bakanımızın başkanlığında yaptığımız il değerlendirme toplantımızda bir kere daha gördük ki, Sinop Eğitim yatırımları açısından da eğitim standartları açısında da oldukça güzel bir yerde.” Diye konuştu.

Kürsü konuşmaları ardından kurdele kesimine geçildi. Öğrencilerle birlikte kesilen kurdele ardından Bakan Tekin okul içerisinde incelemeler yaptı. Program günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ardından son buldu.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<