SİNOP'TA YENİ ADLİ YIL BAŞLADI!

Sinop’ta 2024-2025 adli yılı, düzenlenen tören ile açıldı.

SİNOP'TA YENİ ADLİ YIL BAŞLADI!
02 Eylül 2024 - 17:56

Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş ve Sinop Baro Başkanı Avukat Funda Öztürk Altuntaş’ın Atatürk Anıtı’na çelenk bırakması ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törene Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Hatipoğlu, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Sinop Vali Yardımcıları Ali Osman Bulat ve Taner Bolat, Sinop İl Emniyet Müdürü Sibel Kılıçoğlu, Sinop İl Jandarma Komutan Vekili J.Kd.Alb. Emir İşaşır, prototol üyeleri ve yargı mensupları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, “Adalet toplumların da geleceğinin en önemli teminatıdır. Bu itibarla yargı ve adalet toplumun bütün yönetici unsurlarına ve her bir ferde gereklidir. İnsan vicdan ve bilincinde en köklü duygu adalettir. Adalet toplum açısından da en nitelikli değerdir. Bu nedenle tüm vicdanlarda özümsenmesi gerekir. Adaletin tesisi görevi yargı mekanizmasında olduğundan bahisle demokrasinin temel hak ve özgürlüklerin en büyük güvencesi olan güçlü bir yargı sistemi toplumlar açısından hayati bir öneme sahiptir. Yargı mensupları olarak temel amacımız usul ve yasaya uygun şekilde gerçekleştirilen yargılama faaliyeti sonrasında hakkı hak sahibine en kısa sürede teslim ederek hakkaniyet ve nesafet ilkeleri doğrultusunda verilen kararların toplum vicdanında karşılık bulması ve tatmin edici olmasıdır” ifadelerinde bulundu.

Sinop Baro Başkanı Avukat Funda Öztürk Altıntaş ise konuşmasında “Adaletin sağlanması için adil yargılanma, adil yargılanma içinse bağımsız yargı ve etkili kullanılabilecek bir savunma hakkı şarttır. Savunma ayağı eksik veya güçsüz bırakılarak adalet tesis edilemez. Savunma hakkının temsilcisi olan avukatlık mesleğinin sorunları çözülmeden yurttaşların adalet talebine karşılık verebilmek mümkün değildir. Yeni adli yılda da yurttaşların adil yargılanma hakkının bir parçası olarak mesleğimizin sorunlarının çözümü için mücadele ederken, adalete yönelmiş toplumsal yasama düzeni olarak hukuku, hukukun üstünlüğünü, insan hak ve özgürlüklerini savunmaya devam edeceğiz. 2024/2025 adli yılının avukatlarımıza, hakim ve savcılarımıza, yargı çalışanlarımıza, ülkemize ve vatandaşlarımıza yararlı olmasını diliyor, yeni adli yılın başlangıcında yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” ifadelerinde bulundu.

Adli Yıl açılış programı  Adliye binasında düzenlenen kokteylin ardından sona erdi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<