SİNOP'TAKİ OKULLAR YENİ-EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIR!

Sinop’ta 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı hazırlıkları kapsamında Sinop Valiliği koordinesinde ‘Okulum Kuzeyin Yıldızı’ Projesi başlatıldı.

SİNOP'TAKİ OKULLAR YENİ-EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIR!
06 Eylül 2024 - 17:00

‘Okulum Kuzeyin Yıldızı’ Projesi  ile Haziran-Ekim 2024 tarihleri arasında okulların yaşam alanı olarak görülen, sınıf, bahçe, koridor, laboratuvar, kantin, atölyeler gibi okulların sürdürülebilir eğitim alanlarının etkin şekilde kullanılması, okul bahçelerinde imkanlar ölçüsünde küçük tarım alanları oluşturulması, peyzaj düzeni, fonksiyonelliği, ergonomikliği ve hijyen şartları gibi hususlarda standartlar geliştirerek okul paydaşlarının memnuniyetini artıracak şekilde yaşam alanlarında düzenlenmeler yapıldı.

“Okulum Kuzeyin Yıldızı” Projesi , yenilikçi eğitim uygulamalarına imkân sağlanması amacıyla yaşam alanı olarak görülen okulların, her bir çocuğun değerine değer, mutluluğuna mutluluk katan evrensel, millî ve manevi erdemlerle birlikte yaşam becerilerinin içselleştirildiği, sürdürülebilir yaşam alanlarına dönüştürülmesini sağlamaktadır. 

Proje, Sinop Valiliği himayesinde Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı merkez ilçede ki tüm resmi okullarda okul koridorları ve bahçelerinin iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve örnek uygulamaların okullar arasında yaygınlaştırılması için yapılacak çalışmaların düzenlenip yürütülmesiyle ilgili esasları kapsamaktadır.

Projeyle ilgili okullarda yapılan boyama, sıraların zımparalanması, peyzaj çalışmaları, etkinlik alanları düzenlemesi, sınıflar ve okulların temizlenmesi gibi süreçleri yakından takip eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan “Okullarımız, çocuklarımızın ikinci evidir. Onların geleceğe daha donanımlı bir şekilde hazırlanmaları ve iyi bir eğitim almaları kadar, fiziki açıdan; sağlıklı, temiz, konforlu ve güvenli bir ortamda almaları da son derece önemlidir.” diyerek söz konusu projenin önemine değindi.

Sinop Merkez İlçedeki 39 okulun yöneticileri (okul müdür ve yardımcıları), gönüllülük esas olmak üzere projenin paydaşları arasında yer alan, okul velileri, okul aile birlikleri, STK’ler ve okul mezun derneklerinin de desteği alarak  gerekli düzenlemeleri yaptı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<