SİNOPLU JUDOCULAR ULUSLARARASI ŞAMPİYONA İÇİN HAZIRLANIYOR

Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Judo Kursu öğrencileri Judo Antrenörü Duygu Topal, önderliğinde ay sonu düzenlenecek olan 20’inci Uluslararası Karadeniz Judo Şampiyonasına hazırlanıyor.

SİNOPLU JUDOCULAR ULUSLARARASI ŞAMPİYONA İÇİN HAZIRLANIYOR
13 Ağustos 2024 - 18:24 - Güncelleme: 13 Ağustos 2024 - 18:36
Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Judo Kursu öğrencileri, 31 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek olan 20. Uluslararası Karadeniz Judo Şampiyonası'na katılmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Antrenör Duygu Topal önderliğinde yoğun bir tempoda çalışmalarına devam eden sporcular, şampiyonadan madalyalarla dönmeyi hedefliyor. 3. Kademe Judo Antrenörü Duygu Topal, şampiyona öncesi  açıklamalarda bulundu.

Topal, kursun iki yıl önce başladığını belirterek, “Güzel bir grup yakaladık ve antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Şu an önümüzde Samsun’da düzenlenecek olan 20’nci Uluslararası Karadeniz Judo Şampiyonası var. Bu ayın sonunda olacak. Karadeniz’deki tüm iller yoğun bir şekilde katılacak. Aynı zamanda yurt dışından ülkeler de davet ediliyor. Azerbaycan, Rusya, Ukrayna... Buralardan da sporcular geliyor ve çok kalabalık müsabakalar oluyor. Çocuklar için de kendilerini ispatlamak ve tecrübe kazanmak adına güzel bir müsabaka. Çok kısa bir zaman kaldı, inşallah oradan da güzel sonuçlar elde edip geri döneceğiz.” dedi.

Şampiyonaya Sinop’tan 20 tane sporcumuzun katılacağı bilgisini veren Topal, “Sporcuların kemer alma ve müsabakaya girmeleri için belirli bir kemeri elde etmeleri gerekiyor. Bu da altı ayda bir sınavla olduğu için şu an 20 çocuğumuzun şartları uygun. Bu sayı ilerleyen süreçte daha da artacak ve Sinop ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz.” diye konuştu.

Sinop olarak  bugüne kadar elde edilen başarılardan bahsederek “İlk başladığımız zamanda yedinci ayımızda Anadolu Yıldızlar Ligi’nde 48 kiloda Zeynep İdil Öztürk, Türkiye 2’ncisi oldu, bu bizim ilk madalyamızdı. Sinop kadar küçük bir ilden büyük şehirlerle yarıştığımız bir müsabakada çok güzel bir derece ile döndük ve başarılarımız ilerleyerek devam etti. Yakın zamanda Muğla’da düzenlenen, Judo’nun bir türevi olan Kuraş Türkiye Şampiyonası’nda Okyanus Ecrin Balcı, 63 kiloda Türkiye 2’ncisi oldu. Geçen hafta da Yalova Kuraş Minikler Türkiye Şampiyonası’ndaydık. Orada da sporcularımız çok güzel başarılar elde ettiler. 1,5 yıl olmasına rağmen Sinop gibi küçük bir ilden 1 Türkiye Şampiyonu, 3 Türkiye ikincisi, 2 tane de Türkiye üçüncüsü çıkardık.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<