SİNOPLULAR; BU HABERİ YAYIN YAYABİLDİĞİNİZ KADAR!

Bir spor etkinliği için (WAAF U19) Suudi Arabistan’da bulunan Sinoplu gazeteci Kurtuluş Demirbaş, 6 Temmuz 2024 Akşamı Suudi polisi tarafından tutuklandı. Yardım çağrısında bulunan kayıp gazetecinin eşi Pınar Demirbaş, “Eşimin can güvenliğinden endişe etmekteyim” Diyerek yetkililere seslendi.

SİNOPLULAR; BU HABERİ YAYIN YAYABİLDİĞİNİZ KADAR!
10 Temmuz 2024 - 15:55 - Güncelleme: 16 Temmuz 2024 - 15:15

Suudi Arabistan'da gözaltına alınan Türk gazeteci Kurtuluş Demirbaş'ın eşi Pınar Demirbaş açıklamalarda bulundu. Demirbaş, “Eşimle ilgili, Taif polis merkezinde siyasi bir sohbete girdiği için tutuklu olduğunu söylediler. Daha sonrasında eşimin ne zaman dönecek, dönebilecek mi, bu süreç nasıl olacak bilgi almaya çalıştım. Net olarak bir şey söyleyemediler. Ben aynı zamanda eşimin can güvenliğinden de endişe etmekteyim. Götürüldükten sonra Türkiye'ye herhangi bir yazı paylaşılmadı. Olayı öğrendikten sonra ben girişimlerde bulundum. Sebep nedir, kimler götürdü, ne için götürdü, can güvenliği tehlikede mi?” dedi.

Eşinin suçsuz olduğunu dile getiren Demirbaş “Olaylar bu şekilde gelişti. Benim istediğim eşim gerçekten Suudi Arabistan'da gözaltında tutuluyor ama eşimin hiçbir suçu yoktur. Eşimin tekrardan Türkiye'ye dönmesini talep ediyorum. Bu anlamda da Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Dışişleri Bakanımızdan destek talep ediyorum. Eğer mahkeme süreci olacaksa da eşimi orada temsil edebilecek bir avukata ihtiyacım var” diye konuştu.

Devlet yetkililerine seslenen Demirbaş şunları söyledi; “Orası Suudi Arabistan. Ben orayı bilmem, orada yasalardan anlayan kişiler kimlerdir? Maddi ve manevi olarak yıpranmış durumdayız. Gerçekten tek isteğim eşimin ülkesine dönsün, ülkesine geri dönene kadar da devlet büyüklerimizden, Dışişleri Bakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan bize bu konuda destek çıkmalarını, bizi sahipsiz bırakmamalarını talep ediyorum. Lütfen eşim ülkesine geri teslim edilsin” şeklinde konuştu.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<