TÜMER, ADAYLIĞINI AÇIKLADI!

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Kadın Kolları Başkanı Esin Tümer, Kadın Kolları Olağan Kongresinde aday olacağını duyurdu.

TÜMER, ADAYLIĞINI AÇIKLADI!
26 Haziran 2024 - 16:05 - Güncelleme: 02 Temmuz 2024 - 14:47

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Başkanlığı toplantı salonunda basın açıklaması yapan mevcut başkan Tümer, açıklamasında atamayla geldiği başkanlığını seçilerek taçlandırmak istediğini işaret etti.

Tümer'in açıklamasına, Sinop Belediye Başkan Yardımcısı Aysun Özsönmez, Hikmet Karaduman, İl Genel Meclis Üyesi Ömer Özmutlu, CHP Sinop İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya, Merkez İlçe Başkanı Samet Bayrak, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, parti yöneticileri ve partliler katıldı.

Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Tümer; “Sayın il başkanım, merkez ilçe başkanım, ilçe kadın kolları başkanlarım, il gençlik ve merkez ilçe gençlik kolları başkanlarım, ilçe başkanlarım ve yöneticilerim, meclis üyelerim, partimize geçmiş dönemlerde emek vermiş çok kıymetli başkanlarım ve üyelerimiz, partimizin birbirinden değerli büyükleri, sevgili yol arkadaşlarım ve basınımız güzide mensupları, Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün burada, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları başkanlığına adaylığımı açıklamak için toplanmış bulunuyoruz. Sizlerin huzurunda olmak, birlikte çalışmak ve ortak hedeflerimize ulaşmak adına bir adım daha atmak benim için büyük bir onur. Öncelikle, bu süreçte bana destek olan aileme, arkadaşlarıma ve partimizin değerli üyelerine teşekkür etmek istiyorum. Hep birlikte çıktığımız bu yolda, bana olan güveniniz ve desteğiniz için minnettarım.”

“TAÇLANDIRMAK İÇİN BURADAYIM”

Kendini tanıtarak sözlerine devam eden Tümer; “1976 Çorum doğumluyum, 1978 yılında anne ve babamın memuriyeti nedeniyle Sinop’a taşındık, Anaokulu, İlkokul, ortaokul ve liseyi Sinop’ta bitirdim. Antalya Turizm Otelcilik TUREM mezunuyum, 1995 yılında Bülent Ecevit’in Köy Kent Projelerine olan hayranlığımdan DSP’ye üye oldum. 2 yıl gençlik kolları 9 yıl İl Kadın Kolları başkanlığı yaptım. 28 yıldır Kimsesiz Çocuklar adına çalışmaktayım, Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma ve Destekleme Derneğinin 2 yıldır başkanıyım, Yaşayan Şehit Kütüphaneleri Sinop Koordinatörüyüm aynı zamanda Kent Konseyi Kadın Meclisi yönetiminde çalışmalar yapmaktayım. Telvin Sanat Akademinin kurum müdürüyüm. 22 Kasım’da atama ile geldiğim CHP İl Kadın Kolları Başkanlığımı seçilmiş olmakla taçlandırmak için buradayım.”

“KARARLILIKLA YÜRÜYECEĞİZ”

Bu yolda kararlıkla yürüyeceklerinin altını çizen Tümer; “Kadın kolları olarak, gücümüzü ve birliğimizi daha da pekiştirmek, sesimizi daha güçlü bir şekilde duyurmak ve toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesini daha da ileriye taşımak için buradayız. Kadınların toplumsal, ekonomik ve siyasi yaşamda daha aktif rol alması gerektiğine olan inancımızla, bu yolda kararlılıkla yürüyeceğiz.”

Adaylık sürecinde birkaç önemli noktayı vurgulamak istediğini kaydeden Tümer;

“1. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için  Kadınların eğitimde, iş hayatında ve siyasette eşit fırsatlara sahip olması için çalışacağız. Kız çocuklarının eğitimine önem vererek, geleceğin güçlü kadın liderlerini yetiştireceğiz.

2. Kadın İstihdamını sağlamak adına Kadınların iş gücüne katılımını artırmak için projeler geliştireceğiz. Kadın girişimciliğini destekleyerek, ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına yardımcı olacağız.

3. Şiddetle Mücadele ve Kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı sıfır tolerans politikamızı sürdüreceğiz. Kadınların güvenli bir yaşam sürebilmeleri için gerekli tüm adımları atacağız.

4. Siyasi Katılımı destekleyerek Kadınların siyasette daha fazla temsil edilmesi için çalışacağız. Partimiz içinde ve dışında, kadınların sesini duyuracak platformlar oluşturacağız.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, aydınlık yarınlar için çıktığımız bu kutsal yolda, ben değil biz olmanın bilinciyle, birlik ve beraberlik içinde çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Her birinizin desteği ve katkısı, bu yolculukta bizlere güç verecektir. Birlikte daha güçlü, daha kararlı ve daha başarılı olacağız.”

“İKTİDAR YOLUNDAKİ ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Örgütlü mücadelelerini sürdüreceklerini söyleyerek sözlerini tamamlayan Tümer; “Son olarak, adaylığım süresince bize olan güveninizi boşa çıkarmayacağımıza, partimizin değerlerine bağlı kalarak, kadın kollarımızın gücünü ve etkinliğini artırmak için var gücümüzle çalışacağımıza ben ve yönetimimdeki yol arkadaşlarım adına söz veriyorum. Hep birlikte, daha adil ve eşit bir toplum için iktidar yolundaki örgütlü mücadelemizi sürdüreceğiz. Hepinize teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, Yaşasın Kadın Kollarımız!” diye konuştu.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<