TURAN; "BELEDİYEYE YÜK OLMAYACAĞIZ"

Sinop Kent Konseyi Başkanı Handan Yılmazer Turan; "Yeni kurulan Kent Konseyi, belediyeye yük olmama kararı aldı." dedi.

TURAN; "BELEDİYEYE YÜK OLMAYACAĞIZ"
27 Temmuz 2024 - 14:43 - Güncelleme: 29 Temmuz 2024 - 17:16

Sinop Kent Konseyi Başkanı Turan, Belediye Meclisleri Çalışma Grupları Seçiminin ardından, projeleri ve yeni oluşturulan meclisler hakkında açıklamalarda bulundu.

Sinop’un ihtiyaçlarına yönelik meclisler ve çalışma grupları oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen Turan, seçilen meclis başkanlarına sorumluluk ve yetki verdiklerini, kendi içlerinde projeler oluşturacaklarını ve bu projelerle kurumların yüklerini hafifleteceklerini dile getirdi.

"AMACIMIZ BELEDİYEYE YÜK OLMAMAK"

Belediyede bütçelerinin olduğunu kaydeden Turan; "Kendi kaynaklarımızı oluşturacağız. Belediyeye yük olmama kararı aldık. Kent Konseyi kaynaklarını da belediyeye kasasına götürüp projelerini hayata geçireceğiz."

"KENT GELİŞTİRME VE KAYNAK YARATMA KURULU KURULDU"

Kent Geliştirme ve Kaynak Yaratma Meclisi'nin proje bazında çalışan kişilerden oluştuğunu işaret eden Turan, “Burada alanında profesyonel olan çalışma arkadaşlarımız var. Yürütme kurulu olarak meclislerden bize gelen teklifleri onlara ileteceğiz, onlar da projeleri nasıl hayata geçirebileceğimiz konusunda çalışma yapacaklar."

İLK DEFA KURULAN EKOLOJİ ve CAN DOSTLARI MECLİSİ!

Ekoloji ve Can Dostları Meclisi'nin Sinop'ta ilk defa kurulduğuna dikkat çeken Başkan Turan, Sinop’ta bu meclislere ihtiyaç olduğunu vurgulayarak; "Çok değerli derneklerimiz var. NKP, TEMA ve Balıkçılarımızdan oluşan derneklerimiz. Biz o derneklerimizin elini güçlendirmek için de meclis oluşturduk. Bir çalışma grubu olarak kalmasın, mecliste de olsunlar istedik. Onların da çok güzel projeleri var, inşallah onlar da bu projeleri hayata geçirecekler."

KÜLTÜR TURİZM ve SANAT MECLİSİ!

Konuşmasının son bölümünde Sinop'un tarihi bir kent olduğuna değinen Başkan Turan; "Bizim bununla ilgili de çok değerli derneklerimiz var. Çok değerli tarih hocalarımız ve Sinoplu abilerimiz var. Onlarla istişare içindeyiz. Bunun da bir ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz için bu meclisi kurduk. Bir de profesör ve doktorlardan oluşan danışma kurulu kurduk. Onlar zaten Sinop’un kilit isimleri, sürekli sahadalar. Aldığımız çoğu kararda onlara danıştık. Tek başına belediye başkanının bir kenti yönetmesini beklersek aksaklıklar olur. O yüzden biz bu beklentinin dışında lokomotif olmayı planlıyoruz. Çalışmalarımızı yapacağız ve onların yükünü hafifletmiş olacağız." ifadelerine yer verdi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<