TÜRKELİ'DE YAPILAN KÖPRÜ İLÇE HALKINA MEZAR MI OLACAK?

Sinop’ta 2021 yılında meydana gelen sel felaketinde yıkılan, sonrasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan köprünün yanlış yapıldığını, felakete yol açacağını ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi Türkeli İl Genel Meclis Üyesi Asım Can, Yılanlı mevkiinde yapılan ıslah çalışmalarının ve köprünün yanlış olduğunu, bir an önce bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini söyledi.

10 Ağustos 2024 - 10:36
Sinop’un Türkeli İlçesi’nde 2021 yılın meydana gelen sel afeti ardından geçtiğimiz yıl Yılanlı Köprüsü yeniden inşa edilmiş, söz konusu mevkide ıslah çalışmaları yapılmaya başlanmıştı. Çalışmalar günümüz itibariyle de devam ederken Türkeli İl Genel Meclis Üyesi Can, MHP Türkeli İlçe Başkanı Ayhan Yılmaz, Düzler Köyü Muhtarı Ayşe Tan çalışmaların yanlış ilerlediğini dile getirdi. Olası bir sel afetinde suyun şiddetiyle köprünün yıkılacağını Düzler köyünün tamamen sular altında kalacağını ve ilçede çok büyük can kayıpları yaşanacağını ileri sürdü. Başkan Yılmaz, yapılan köprünün kimseye danışılmadan yapıldığını, alanda taş tahkimatının son derece yanlış olduğunu kaydetti. Habere konu bölgede kazık sistemi yapılması gerektiğini işaret etti. Durumu defalarca, siyaset ve bürokrasiyle paylaşıldığını kaydetti.

“İLÇEDE FELAKET OLACAK”
Derenin ıslah çalışmalarının düzgün yapılmadığını aktaran İl Genel Meclis Üyesi Can; “Şu anda buraya taş tahkimatı yapılıyor. Köprü şuanda Türkeli için bir tuzak. Projesi yanlış. Sel afetinde burası tıkandığında buradan direk su Türkeli’ne gidecek. Bu suyla 1000-2000 kişinin hayati tehlikesi olacak. Yetkililerin önlem almasını istiyoruz. 2012’den bu yana sözler veriliyor ancak ortada bir sonuç yok. Kazık sistemi yapılmazsa ilçe için felaket olacak. Betonları yapıldı gösteriyorlar bu bir önlem değil. Köprünün yerini kim göstermişse bu vebalin altından yarın kimse kalmayacak. 2012’den bu yana bekliyoruz. Hiçbir şey yok ortada.

“HALA YANLIŞ DEVAM EDİYOR”
2021 yılında meydana gelen sel afeti ardından 3 sene geçtiğini ancak bir çalışma yapılmadığını belirten MHP Türkeli İlçe Başkanı Yılmaz; “Köprü yapılmaya başladığı günden itibaren yanlış olduğunu söylüyoruz. 1 sene önce DSİ Müdürü buraya geldiğinde biz ona ilettik. Hala yanlış devam ediyor. Kaymakamlığa, Valiliğe bu konuyu ileteceğiz. Bu yanlıştan dönülmesi için mücadele vereceğiz. Burada en doğru olacak uygulama kazık sistemidir. Betonla kazık sistemi yapılmalı. Köprümüz yanlış, alçak yapıldı. Selin boyutu 5 metreyi buluyor. Bu yapılar burada olmaz. Taş tahkimatı yapılması tamamen yanlış.

“BU TAŞ YIĞINI DEVLETE KÜLFET”
Beton kazık sistemiyle olası bir felaketin önüne geçilebileceği dile getiren Türkeli Düzler Köyü Muhtarı Tan; “Bu taşlar yapıldı. Çok büyük felaket olunca aynı 2021’deki gibi yine alıp götürecek. Burada kazık sistemi yapılmadığı sürece bizim can güvenliğimiz yok. İlerideki burun Orman İşletmesine ait. Oranın düzlenmesi lazım. Çay yatağının yönünü değiştiriyor. En az 15 hane var. Bu taşlar seli tutmaz. Biz mağduruz. Bu taş yığını devlete külfet.

“SİNOP’TAN ANKARA’YA KADAR SESLENİYORUM”
Düzler Köyü Muhtarının eşi Mustafa Tan ise yaptığı açıklamada; “70 yaşındayım. 4-5 tane sel geçirdik. Burası yıllardan beri bizim başıma dert. Buraya yapılan set hiçbir şeye fayda etmiyor. Taşları alıp götürür. Buranın sert bir akarı var. Biz buralara fore kazık istiyoruz. Bu mahalle sellerden çok büyük zararlar gördü. Arabamız, bahçemiz, evimizin altı gitti. Sinop’tan Ankara’ya kadar sesleniyorum. Buranın bir an önce yapılması lazım. Yağmur başlayınca bizim içimizde korku başlıyor. Selden sonra kalp krizi geçirdim.” Diye konuştu.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<