YALÇINKAYA'DAN ZİMMET İDDİALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA!

Sinop Belediyesi'nde 17 milyon TL'lik zimmet iddiası ile ilgili olarak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop İl Başkanı Avukat Aykut Cem Yalçınkaya bir basın açıklaması yaptı. Yalçınkaya, “Suçlu olduğu ispatlanana kadar herkesin masumiyetine saygı gösteriyoruz. Ancak kamuya zarar veren herkesin hak ettiği cezayı almasını arzu ediyoruz” dedi.

YALÇINKAYA'DAN ZİMMET İDDİALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA!
21 Ağustos 2024 - 18:01

Yalçınkaya, açıklamasında partinin her zaman doğruluk, adalet ve kamu kaynaklarının şeffaf ve adil bir şekilde kullanılmasına önem verdiğini vurguladı. CHP’nin bu konuda net bir tavır sergilediğini belirten Yalçınkaya, iddialarla ilgili olarak belediye bünyesinde görevli bir memur hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Sinop Belediye Başkanı'nın olaydan haberdar olduğu andan itibaren yetkili kurumlarla iş birliği içinde hareket ettiğini belirten Yalçınkaya, kısa süre içinde konuyla ilgili iç denetimin tamamlanacağını ve ilgili kişinin yetkili birimlerce soruşturulacağını söyledi.

Yalçınkaya açıklamasına şu ifadelere yer verdi: ”Bir süredir Sinop gündemini meşgul eden ve Basın kuruluşları tarafından da haberleştirilip gündem haline gelen konu ile ilgili açıklama yapma zarureti hasıl olmuştur. Her zaman doğruluk, adalet ve hak ve haklıdan yana olan kamu kaynaklarının adil ve şeffaf olarak kullanılmasına dikkat eden partimizin bu konudaki tavrı nettir. Söz konusu haberlere konu olan eylemleri gerçekleştirdiği iddia edilen kişi bir memur olup, kendisi hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa uygun olarak soruşturma yürütülmektedir. Sinop Belediye Başkanımız olaydan haberdar olduğu ilk günden itibaren yetkili kurumlarla İstişare halinde olup kısa zamanda konu ile ilgili iç denetimi tamamlanacak ve ilgili kişi de yetkili birimlerce soruşturulacaktır. Suçu ispat edilene kadar herkesin masum olduğu düşüncesiyle hareket ediyor, ancak kamuyu 1 lira dahi zarara uğratan herkesin cezalandırılmasını arzuluyoruz. Bizler de tüm halkımız gibi Suçu olanların hak ettikleri şekilde cezalandırılmasını istiyoruz ve konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Devam eden bir soruşturma içeriği hakkında bilgi vermenin doğru olmadığını hatırlatıyor, halkımıza ve değerli basın mensuplarımıza konunun takipçisi olduğumuzun ve olacağımızın sözünü veriyoruz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<