Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

BAŞKANA AÇIK MEKTUP

03 Ağustos 2024 - 19:11

Sevgili Başkan, size bir kaygımı ve birkaç önerimi sunmak, gözlemlediğim bazı eksiklikleri belirtmek için yazıyorum. Amacım sadece Sinop’a birazcık olsun olumlu katkı sunmak. Tıpkı sizlerin olduğu gibi.
Çok yoğun olduğunuzu bildiğim için yazmak gereğini duyduğumu da belirtmek istiyorum.

Sevgili Metin Başkanım, son günlerde sizlerinde paydaş olduğunuz güzel etkinlikler gerçekleştirildi. 2 Ağustos günü sevgili Aşkın Ayrancıoğlu’nun organizasyonunda açılışı yapılan ve dünyanın en önemli sanatçılarının eserlerinin sergilendiği karikatür sergisi ve ardından Sinoplu gençlerimiz Antalya Devlet Opera Ve Balesi sanatçısı Tuğçe Oğuzülgen, Antalya Devlet Opera Ve Balesi Sanatçısı Serhat Konukman ve B.E. Üni. Devlet Konservatuarı Dr. Öğr. Üyesi Turgay Tunç’un sundukları ŞAN KONSERİ olağanüstü güzel etkinlikler idi. Emeği geçenlere ve Sinop’un gururu gençlerimize teşekkürler. Sadece neden olduğunu anlayamadığım bir eksikliği dile getirmem gerekiyor, sergi açılışında da, konserde de gerek valiliği, gerekse BELEDİYEMİZİ temsilen bir yetkilinin bulunmayışı. Sizin o tarihte il dışında olduğunuzu biliyorum. Ancak sizin mekânınızda yapılan bir etkinlikten en azından yardımcılarınızın bilgilerinin olmaması mümkün değildir diye düşünüyorum. Düzenlemeyi yapan SİYAŞAD protokolü ve basını davet etmeyi unutmuş olabilir mi acaba?
Sevgili başkanım, 3 Ağustos günü düzenlenen etkinlik son yıllarda gördüğümüz en önemli etkinlik idi. Sinop Devrimci Dayanışma, Sinop CHP ve Başkanlığınızca gerçekleştirilen etkinlikte sunum yapan sevgili dostum Kolaylaştırıcı Prof.Dr. Aziz Konukman hocama, ülkemizin efsane hocalarından ve Belediye Başkanlarından sevgili Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen hocama, BİRGÜN gazetesi kurucu yazarlarından sevgili Prof.Dr. L. Doğan Tılıç hocama,  CHP Grup Başkan Vekili sevgili Doç. Dr. Gökhan Günaydın’a ve emeği geçen tüm dostlara teşekkür ediyorum. Her yıl geleneksel hale gelen ve üzerine koyarak gelişen etkinlikler için Sinop Devrimci Dayanışma gerçekten alkışı hak etmektedir. Tüm devrimci arkadaşlarımı emekleri için kutluyorum. Başta İsmail Deveci, Tufan Bilgili, Hüseyin Topçu çok emek verdiler. Selamlıyorum onları ve diğerlerini.
Sevgili başkanım, 31 Temmuz günü gerçekleştirdiğiniz HALK BULUŞMASI ve yaptığınız sunum için de ayrıca teşekkürler. 4 aylık bir başkan için oldukça hızlı çalışma içinde oldunuz. Sinop’un ne derin sorunları olduğunu hepimiz biliyoruz. Bulunduğunuz makamın dert yanma değil çözüm üretme makamı olduğu bildiğinizi, kendinize olan güveniniz ile kolları ilk günden sıvadığınızı da en yakından bilenlerdenim. Sorunların çözümünde en yakınlarınızın HALK olduğu gerçeğinden hareketle kolaylıklar diliyorum. Yardımcı olabilmek için birkaç önerimi sıralamak istiyorum;
*Sinop’un en önemli sorunu kanalizasyon sorunudur. Alt yapının artık yetersiz olması nedeniyle sorun her gün artmaktadır. Mazgallardan giden kaba pislik terfi istasyonunu sık sık tıkamaktadır. Mazgalların içine yerleştirilecek file veya sepetler, soruna köklü değişim oluncaya kadar önemli ölçüde yardımcı olacaktır. Avrupa’nın değişik kentlerinde uygulamaların çok olumlu sonuçlar verdiğini YouTube’den görebilmekteyiz.
*Bazı bölgelerde gömme çöp konteynırlarımız vardı. Artık bildiğim kadar kullanılmıyorlar. Örneğin Gazi Caddesi boyunca ve diğer bölgeler için yeniden devreye sokulursa koku ve görüntü kirliliğinin önüne geçilmiş olur.
*Ülkemin bazı bölgelerinde gezerken gördüğüm uygulamada, motorlu belediye zabıtalarının kent içinde en ücra köşelere dahi giderek çöp, arıza gibi tespitleri anında merkeze bildirmeleri ile sorunları azalttığına tanık oldum. Sinop için neden olmasın?
*Halk buluşmasında dikkatimi çeken semt sahalarını yapacağınızı belirtmeniz oldu. Çok güzel bir düşünce. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan ve niyetlilerden korumak ve sokak oyunları ile yeniden tanıştırmak için spor en önemli uygulama olacaktır. Ancak bir program ve proje çerçevesinde disiplinli olursa doğru sonuçlar alınabilir. Bu işi gönüllü üstlenebilecek çok değerli dostum, ülkemin en değerli sporcu eğitmenlerinden sevgili Tevfik Eroğlu’nu sizlere önerebilirim. Sinop’un çok önemli bir değeri olduğunu çoğumuz biliyoruz.
*Bir başka konu halen içimi kanatan bir yaradır. Gerek parktaki, gerekse Gazi caddesi boyunca ağaçların dipleri çakıl taşları ile doludur. Ağaçlar neredeyse kurumaya terk edilmiş durumdadır. Gazi caddesi boyunca palmiyeler arasındaki yaya geçitleri yok edilmiştir. Sanırım temizlenmesi konusunda bir sakınca yoktur.
Sevgili başkanım, son olarak bir kaygımı dile getirmek istiyorum. Aşıklardaki yıkılan otel yerine bildiğim kadarı ile YEŞİL ALAN olması nedeniyle bir yapı yapılamaz. Ancak sizin de sık sık belirttiğiniz gibi geçmiş dönemde verilen ŞİFAİ izinler ile kafeler yapılmış durumda. Şimdi ise TOKİ’nin “tavşana kaç tazıya tut” siyaseti ile sık sık yazılı başvuruları ile yıkmanız isteniyor. Siz haklı olarak aparat olmayacağınızı, millet bahçesi projesinin tamamlanarak temiz teslim edilmesini istiyorsunuz. Siyasi iktidar gücünü istediği gibi kullanarak istediği değişikli yapmaya devam ediyor. Son olarak sözünü ettiğim alanı İMAR değişikliği ile 6.5 mt. yüksekliğinde yapılaşmaya açmaya çalışıyor. Bu konuda Meclis kararı ile talebi reddettiğinizi biliyorum. Askıya çıkarılan İmar değişikliği ile ilgili tüm itirazlar da ilgili bakanlıkça reddedilmiştir. Siz her hangi bir uygulamada gerek inşaat, gerekse iskân izinlerini asla vermeyeceğinizi de açıkça belirttiniz. Doğru bir tavır sergilediğinizi ve ne kadar kararlı olduğunuzu yılların verdiği birlikte mücadelelerimiz nedeniyle biliyorum.
Ancak başka bir kaygım var başkanım; sadece kaygı da değil artık, iddia etme noktasına geldim. Biliyorsunuz ilk millet bahçesi projesinde bir ibadethane yoktu orada. Sonra bir mescit eklendi, “yetmez” dediler minyatür cami yaptılar, “minaresiz olmaz” dediler.
Şimdi soruyorum size ve tüm Sinop halkına, ”bu minyatür cami de yetmiyor, buraya şöyle bir büyük cami yapsak, altına da alışveriş merkezi oluştursak” derlerse tavrımız ne olur? Kabul edecek miyiz? Özellikle 6.5 mt. yükseklikte yapı izni istemelerinin gerekçesi ne olabilir sizce?     
Sadece şunu belirtmeden de geçemeyeceğim; geçen dönemde tarihi eserlerin üzerine o ucube dükkânlar yapılırken, mescit gündeme geldiğinde de susanlar, sizin de arasında olduğunuz bir avuç Sinoplu’nun eylemlerine destek vermeyen halkımızın bu kez de tavır koyacağından endişeliyim.
Sevgili başkanım, biraz uzun oldu. Sürçü lisan ettimse affola.
Kolaylıklar diliyorum.
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Fikret GÜRLEYEN
    1 ay önce
    Çeşme suyu ve deniz kirliliğinin oluşturduğu salgından her sene olduğu gibi an itibari ile nasibimizi ailece ve komşularımızla almış bulunmaktayız (Acil doktorunun ifadesi). Ve de biyolojik arıtma gibi köklü çözüm için niçin katılımcı ve sürdürülebilir bi KOMİSYON oluşturulmaz (İmar Komisyonu gibi. Birde Belediye Meclis Üyelerine de şifahi sorular yöneltebileceğimiz Halk Toplantıları olacak mı?