Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

EMEKLİLERE TATİL MÜJDESİ!

02 Haziran 2024 - 20:11 - Güncelleme: 03 Temmuz 2024 - 10:57

Hani deriz ya; “Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkânıdır” diye. Benimki de o hesap, döndüm yine Sinop’a, yani bence ülkemin en kolay yaşanılır, en sakin, yer şeye rağmen en mutlu kentine. Gerçekten her geri dönüşte çok daha mutlu, çok daha huzurlu olduğumu hissediyorum.

Aslında hepimizin, tüm çalışanların, emekçilerin, emeklilerin aileleri ile birlikte her yıl tatil yapma, seyahat etme, dinlenme, yeni yerler görme hakları olduğunu biliyoruz. Anayasal hak olan tatil yapma, seyahat etme, dinlenme hakları ne yazık ki ülkemizde siyasi iktidar tarafından tamamen ellerinden alınmıştır. Hem de alay edercesine, yeni “kolaylaştırmalar” sağlandığı ilan edilerek. Özellikle emeklilere “çok geniş”, “çok önemli”, ”çok daha ekonomik”  “OLANAKLAR SAĞLANDIĞI” açıklanarak.
Cumhurbaşkanı karar verdi ve yayımladı; Bundan sonra emekliler şehirlerarası seyahatlerden indirimli yararlanacaklar. Gittikleri yerlerde KYK yurtlarından da yararlanacaklar. Cumhurbaşkanının bu talimatlarına özel veya kamu fark etmeden herkes uymak zorundadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın böyle önemli “jestlerinin” çok sıkı takipçisi olacağından, çok sevdiği emekliler için işi çok sıkı tutacağından kuşkumuz yok. Biz emekliler bir bayram havasında, huzur içinde, çok çok sevildiğimizi bilerek, siyasi iktidar tarafından “bayram değil seyran değil” öpüldüğümüzü hissederek tatile gidebilir, hatta tatil için ayırdığımız bütçemizden torunlara da çeşitli hediyeler rahatlıkla alabiliriz.
“Ne mutlu emekliyim” diyenlerinizi duyar gibiyim. Ben de öyleyim gerçekten. Şimdiden yeni seyahat planları yapmaya başladım bile. Eh, Temmuz ayı geliyor. Temmuz demek maaşlara yeni zamlar yapılacak demektir. Yeni zamlar yeni ufuklar, yeni gezmeler, yeni lezzetleri tatmak, bir sahil kasabasında deniz kenarında rakı-roka-balık ile güneşin batışını, Kapadokya’da uçan balonlarda gün doğumunu seyretmek demek. Kısacası yaşamın son günlerinden alabildiğince zevk almak, yabancı emeklileri kıskanmak değil, ülkemize tarihi ve turistik yerleri görmeye gelenleri kıskandırmak demek.
Ancak anlayamadığım başka şeyler var;
*Şehirlerarası otobüslerde kesilen biletlerde bırakın indirim uygulamayı, bindirim uygulandığına tanık oldum. Nasıl mı? Devletin otobüs firmalarına verdiği ücret tarifeleri uygulanmıyor. Tarifenin üzerinde bilet kesmek yasak, altında kesmek serbest. Firmalar genel olarak altında ücret alıyorlar. Ancak, emekliler için uygulanacak indirimler için ücret tarifelerinin tavan ücreti olarak uygulandığından, bilet alan emekli “keşke normal bilet alsaydım” diyerek yol boyu birazcık kazıklandığını hissediyor ve sanki koltuk batıyor kendisine.
*KYK yurtlarına giden emeklilerimiz hoş bir sürpriz ile karşılaşabiliyorlar. Gidecekleri yurtların odalarını, mutfaklarını önceden araştırmalarında yarar var. Çünkü kalacakları odalarda çoğunluk olarak RANZA sistemi uygulandığından alt kat ranza kavgası yapabilirler. Askerlik, öğrencilik yıllarındaki çeviklik ve güç olmadığından üst kata çıkmakta, çıktıktan sonra da uykuda veya uyandıktan sonra alışkanlıkla kendilerini boşlukta bulma olasılığı çok yüksek. Ayrıca bu yurt binalarında havuz bulamazsınız. Genel olarak çoğu denizden de uzaktadır. Yani tüm gün yurtta pineklemeye hazır olmalısınız.
*Yurt binalarında yaz döneminde yemekhaneler ve kantinler genelde kapalıdır. Özellikle bu yıl
“TASARRUF YILI” ilan edildiğinden yemekhanelerde bir menemen bile yapma olanağı bulamayacaksınız. Bu durumda mecburen lokantalara gidilecek. Ama olsun, nasılsa TEMMUZ zamlarını, BAYRAM İKRAMİYELERİNİ almış olacaksınız. Aslında Erdoğan lokantalara talimat vermeyi unutmuş galiba. Ona birileri hatırlatırsa valla yaşadınız demektir. Ohhh, Ohhhh ekmek elden su gölden. Avrupalısı, Amerikalısı kıskanmasında, çatlamasında ne yapsın.
Haydi bakalım emekliler, hazırlayın bavulları tatile gidiyorsunuz.
Yalnız şu atasözü de kulağınızda olsun; “Yazın Abasız, kışın Azıksız yola çıkılmaz.” 
Döndüğünüzde hem yiyip içtiklerinizi, hem de gezip gördüklerinizi ballandıra ballandıra anlatırsınız.
Erdoğan’a dua etmeyi de unutmayınız.
Hepinize iyi tatiller, tatlı rüyalar elleri öpülesi sevgili EMEKLİLER!

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum