Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

KARAVAN NOTLARI 2

07 Temmuz 2024 - 18:20



Geçen hafta ÇEŞME ILICA'da kalmıştık. 29 Haziran'da tası tarağı toplayıp ÇEŞME ve ALAÇATI turu yapıp SIĞACIK'a kapağı attık. Çok güzel bir Anadolu kasabası. Sakin ve huzur veriyor. Bir de pazarı var ki sormayın. Yöresel lezzetleri sokak aralarındaki reyonlarda sergileniyor ve hepsi birbirinden nefis. 2 gece konakladık. Ali'nin Alman dostları Anita ve eşi ile buluştuk. Yerleşikler Sığacık'ta ve çok sıcak kanlılar. Benim de, sendikada yıllarca mücadele  verdiğim, bir dönem Genel Başkanım olan Nilgün Aklar ve sevgili eşi Ahmet hocam ile bir gece boyunca sohbet etme olanağı bulduğum dostlarımla buluşmam çok güzeldi. 
1 temmuz günü iki gün konakladığımız AKARCA'ya geçtik. Karavancıların toplanma alanı idi. Çok güzel bir denizi, kamp için uygun alanı olan sakin bir yer. Ancak her nedense 9 temmuz'a kadar alanın boşaltılması için tebligatlar yapılmış. Her nedense diyorum, çünkü hemen her yerde benzer davranışlar var karavancılara karşı. Halbuki öncelikli olarak belediyelerin yardımcı olmaları gerekir karavacılara. Hem karavan turizminin ve kültürünün gelişmesi için gerekli, hem de belediyelere ek gelir getirmesi bakımından önemli.
3 temmuz'da Kuşadası'nda idik. Sinoplu arkadaşımız Yüksel Kaya ziyaretimize geldi, bütün gece sohbet etme olanağımız oldu.
Ve 4 temmuz'da çok sevdiğimiz DİDİM'de idik. 5 yılım geçmişti DİDİM'de ve OTEL GRAND DIDYMA'da. Unutulmaz anılarımın olduğu bir kasabaydı Didim. Şimdi koca bir kent olmuş. Dostlarımızı gördük. Ali'nin yıllar öncesinden tanıdığı Dede'nin Yeri'ni çalıştıran Ahmet Bey ve eşi Döndü hanım mükemmel insanlar. Otel Grand Dıdyma'yı yaklaşık 25 yıldır çalıştıran sevgili dostum Bedri Altıntaş ve eşini yeniden görmek büyük mutluluktu benim için. Birlikte çalıştığım dönemde arkadaşlığından büyük zevk aldığım Eyüp ÇABUK ve eşinin AKSEL isimli butik otellerini görünce içim ısınıverdi. Çamlık mevkiinde Altınkum plajına çok yakın mekanı görmenizi isterim. 
5 temmuz Bozbük'te sevgili Mesai ve sendika mücadelesindeki arkadaşım Tümay'ı, eşini, oğlunu, annesini ve kızkardeşini görmek unutulmaz anılarım içinde yer aldı. Bütün gece sohbet etmek, eski günleri yad etmek ve oğulcuğunun gitarı eşliğinde müzik ziyafetine katılmak harikaydı.
Ve 6 temmuz Bodrum Bitez'deyiz. Çocuklarıma ve Aslan parçası torunuma kavuşmanın güzel telaşını yaşıyorum.
Buradan gerisini de haftaya bırakalım.
Sinop'tan çıktığımızdan bu yana karşılaştığımız, sohbet ettiğimiz tüm dostlara bir kez daha selâm olsun.
Kalın sağlıcakla.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum